Γεροβασίλη: δεν είναι στις προθέσεις μας κυβέρνηση ειδικού σκοπού

Αλλά ούτε και οι εκλογές είναι ο στόχος υποστηρίζει

«Δεν είναι στις προθέσεις μας ούτε στις προθέσεις του ελληνικού λαού η κυβέρνηση ειδικού σκοπού», δηλώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Αγορά».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος, «δεν θα παραδώσουμε τη λαϊκή εντολή στους εκπροσώπους του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος, που προσπαθεί να μπει ξανά στο προσκήνιο από την πίσω πόρτα».

Σχετικά με το αν μπορεί να αποτραπεί η διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Γεροβασίλη απαντά ότι ο χώρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει την ικανότητα να συνθέτει μέσα από τη διαφορετικότητα των απόψεων. «Το μείγμα της πολιτικής μας, η ταυτότητα μας εξαρτά μεγάλο τμήμα της από αυτήν την εσωκομματική λειτουργία» επισημαίνει, ενώ διαβεβαιώνει ότι «η έξοδος από την Ε.Ε. δεν ήταν ποτέ στην πολιτική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ».

Για το ενδεχόμενο να στηθούν πρόωρα κάλπες η κ. Γεροβασίλη απαντά ότι «στόχος της κυβέρνησής μας δεν είναι οι εκλογές» και ότι «η σταθερότητα στη διακυβέρνηση δεν μπορεί να εξαρτάται από πρόσκαιρες τακτικές πολιτικής στήριξης αντίπαλων πολιτικών δυνάμεων, που δοκιμάστηκαν και απέδειξαν την αποτυχία τους στην υποστήριξη των λαϊκών συμφερόντων».

Προσθέτει όμως ότι «θα κριθεί αν και πότε θα καταστούν αναγκαίες οι εκλογές, με δεδομένο ότι η ομαλή και στιβαρή διακυβέ��νηση της χώρας είναι απαραίτητη προϋπόθεση και για την κοινωνία και για την οικονομία».

Για το αν ο κ. Βαρουφάκης θα παραμείνει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αν η κυβέρνηση θα φέρει plan B στη Βουλή, η κυβερνητική εκπρόσωπος απαντά ότι το Μαξίμου δεν παίζει και δεν φιλοδοξεί να παίξει τον ρόλο του τιμητή πολιτικών συμπεριφορών ή και επιλογών οποιουδήποτε μέλους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε και να υποκαταστήσει τις συλλογικές λειτουργίες και τις αποφάσεις της ΚΟ και των οργάνων του κόμματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top