Σύσκεψη για την Ελλάδα συγκαλεί ο Λευκός Οίκος στις 6 Αυγούστου

Με τη συμμετοχή 40 παραγόντων της Ομογένειας

Σύσκεψη για την Ελλάδα συγκαλεί ο Λευκός Οίκος στις 6 Αυγούστου
Ευρεία σύσκεψη για την κατάσταση στην Ελλάδα με τη συμμετοχή και 40 παραγόντων της ελληνικής Ομογένειας, φέρεται να συγκαλεί ο Λευκός Οίκος στις 6 Αυγούστου, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η σύσκεψη αποτελεί κατά τις ίδιες πληροφορίες συνέχεια των επαφών των κυπριακής καταγωγής παραγόντων της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας με αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, στις 15 και 16 Ιουλίου στην Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα και πάλι με το ΚΥΠΕ, η σχετική πρόσκληση του Λευκού Οίκου αναφέρει ότι ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Ντένις ΜακΝτόνα και ανώτεροι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων η αρμόδια για τους χειρισμούς της Ελλάδας στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας Κάρολιν Ατκινσον, θα συζητήσουν την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα με τους παράγοντες της Ομογένειας. «Αυτή είναι η πρώτη σε σειρά συνομιλιών για την οικονομική κατάσταση της χώρας κι οι σκέψεις σας είναι κρίσιμες στην πορεία», αναφέρει η πρόσκληση.

Στις 15 Ιουλίου στελέχη της κυβέρνησης των ΗΠΑ ζήτησαν προτάσεις για τους ενδεχόμενους τρόπους βοήθειας προς την Ελλάδα, όπως με την χορήγηση ανθρωπιστικής αλλά και στρατιωτικής βοήθειας, αλλά και για την προσέλκυση επενδύσεων και την προώθηση των αναγκα��ων μεταρρυθμίσεων.

Ομογενείς φέρονται να διαμήνυσαν ότι με την άσχημη μεταχείριση της Ελλάδας από τους Ευρωπαίους εταίρους, θα πρέπει οι ΗΠΑ να ηγηθούν των προσπαθειών να βοηθήσουν την επί μακρόν σύμμαχό τους.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top