Ούτε η Χιούστον στον «Σωματοφύλακα» δεν είχε τους αστυνομικούς που έχει η Βελκουλέσκου-ΒΙΝΤΕΟ

Σοβαρή, αγέλαστη και εργατική η επικεφαλής του ΔΝΤ, το γλεντάνε τα υπόλοιπα κλιμάκια!

Ούτε η Χιούστον στον «Σωματοφύλακα» δεν είχε τους αστυνομικούς που έχει η Βελκουλέσκου-ΒΙΝΤΕΟ

​Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας για το "βαρύ πυροβολικό" του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντέλια Βελκουλέσκου, η οποία έφτασε το βράδυ της Πέμπτης στην Ελλάδα.

Η 40χρονη οικονομολόγος μένει σε ένα από τα 51 δωμάτια που έχουν κλειστεί συνολικά για τη διαμονή των τεχνικών κλιμάκιων σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ύφος της είναι σκληρό, όπως και τα μέτρα που έφερε μαζί της στις βαλίτσες. Η επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ δεν εξυπηρετήθηκε στην κεντρική reception, αλλά μεταφέρθηκε σε ειδικό desk, όπου κάνουν check in όσοι μένουν στον executive όροφο του ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κα Βελκουλέσκου ή «Δρακουλέσκου» όπως είναι το παρατσούκλι που της έδωσαν οι Κύπριοι λόγω της σκληρότητας που δείχνει στις διαπραγματεύσεις, ήταν τυπική και σοβαρή, όπως και το ντύσιμό της. Οι υπάλληλοι της υποδοχής δεν είχαν την τύχη να την δουν να χαμογελάει. Η 40χρονη Ρουμάνα οικονομολόγος έπιασε αμέσως δουλειά. Είκοσι πέντε λεπτά μετά την άφιξη της στο ξενοδοχείο συναντήθηκε στην αίθουσα, όπου πραγματοποιούνται οι διαπραγματεύσεις, με τους υπόλοιπους τρεις επικεφαλής των θεσμών.

Το ξενοδοχείο όπου διαμένει η σιδηρά κυρία του ΔΝΤ μοιάζει με φρούριο. Περιπολικά και κλούβες έχουν «κατασκηνώσει» έξω από το ξενοδοχείο, ενώ στο lobby υπάρχουν άν��ρες της ασφάλειας. Επίσης πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις υπάρχουν έξω από την κεντρική είσοδο, στους παράπλευρους δρόμους, ακόμη και απέναντι από το κτίριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, 20 άνδρες της Κρατικής Ασφάλειας και υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών ήταν όσοι συνόδευσαν την κα Βελκουλέσκου από το αεροδρόμιο έως το ξενοδοχείο.

Τα υπόλοιπα κλιμάκια πάντως απολαμβάνουν ανενόχλητα τις βόλτες τους στην Αθήνα. Το απόγευμα της Πέμπτης πενταμελής ομάδα δείπνησε σε καφέ-εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, χωρίς να νοιάζεται, όπως θα δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ για τις κάμερες και τους δημοσιογράφους.

BINTEO STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top