Επιμένει το Αριστερό Ρεύμα στην κριτική προς Τσίπρα: «κοροϊδία το έκτακτο συνέδριο»

Με άρθρο στο iskra.gr

Με άρθρο στο iskra.gr επιμένει το Αριστερό Ρεύμα στην κριτική του εις βάρος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο άρθρο, που φέρει την υπογραφή του Μάρκου Λάδη αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Δυστυχώς, η πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής με την ψήφο της και την τελική της απόφαση, έλυσε τα χέρια της κυβέρνησης και συγκεκριμένα μιας μικρής ομάδας που διευθύνει τις διαπραγματεύσεις, να χειριστεί ερήμην του κόμματος και εν λευκώ τις διαπραγματεύσεις με την τερατόικα και τη σύναψη μιας νέας μνημονιακής συμφωνίας, η οποία, όπως όλα δείχνουν θα είναι εξαιρετικά επώδυνη».

Χαρακτηρίζει ακόμη «παράδοξο και ιστορικά πρωτοφανές» το γεγονός ότι «η πλειοψηφία των μελών της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ απαλλοτρίωσε το ρό��ο των μελών της και ευρύτερα του κόμματος να εμπλακούν στις διαδικασίες και την απόφαση επί του κρισιμότερου θέματος που αφορά όχι μόνο το κόμμα και την ταυτότητα του αλλά και τον ίδιο τον τόπο και το μέλλον του: τη σύναψη ή όχι ενός νέου μνημονίου και των χαρακτηριστικών του !!!».

Όπως αναφέρεται επίσης στο ίδιο άρθρο, «η σύγκληση Εκτάκτου Συνεδρίου από το Σεπτέμβρη και βάλε, όταν η νέα μνημονιακή συμφωνία και οι όροι της θα έχουν επισφραγιστεί, συνιστά παρωδία, κοροϊδία και περιφρόνηση κάθε έννοιας δημοκρατίας και συλλογικών λειτουργιών».

Όπως συμπληρώνει ο συντάκτης του «αν το νέο μνημόνιο έχει συνομολογηθεί ανάμεσα στην Ελλάδα και στους «18» της ευρωζώνης, αν αυτό έχει εγκριθεί (με τις ψήφους και της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ κα�� του Ποταμιού) από την ελληνική Βουλή αλλά και από τα κοινοβούλια των άλλων χωρών της ευρωζώνης, είναι προφανές ότι είναι αδύνατον, πλέον , να το θέσει υπό αμφισβήτηση ή και να το ακυρώσει το Έκτακτο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Οι σύνεδροι του Έκτάκτου Συνεδρίου θα λειτουργήσουν κάτω από τη μπότα ενός ωμού εκβιασμού και τη διαμόρφωση σκληρών τετελεσμένων».

Καταλήγει η ανάρτηση στο iskra.gr:

«Αν, όμως, οι σύνεδροι του Εκτάκτου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εκβιαστούν και να βαρύνουν πάνω τους τα τετελεσμένα , δεν μπορεί να συμβεί το ίδιο και δεν θα συμβεί με την κοινωνία.

Ένας ΣΥΡΙΖΑ που δεν θα έχει καταργήσει , όπως είχε υποσχεθεί, τα δύο προηγούμενα μνημόνια αλλά και θα φέρνει στις πλάτες του και ένα «δικό τ��υ» τρίτο μνημόνιο, θα βρει απέναντι του μια έντονη λαϊκή δυσαρέσκεια και πελώριες κοινωνικές αντιδράσεις.

Το Έκτακτο Συνέδριο μπορεί να υφαρπάξει μια προσωρινή και τραυματική κομματική «νομιμοποίηση» με τη συμβολή κάποιων στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και την κοινοβουλευτική του ομάδα που πατάνε σε πολλές βάρκες, αλλά δεν θα μπορέσει να νομιμοποιήσει το νέο μνημόνιο στα μάτια του ελληνικού λαού που ψήφισε «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα και διεκδικεί αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη.

Το «ΟΧΙ» δεν συμβαδίζει με μνημόνια, παλιά και νέα. Η δυναμική του πατριωτικού και βαθύτατα λαϊκού «ΟΧΙ» δεν μπορεί να ανακοπεί. Θα συνεχισθεί μέχρι τέλους. Μέχρι την τελική νίκη!».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top