Στη Βουλή η δικογραφία για τα Leopard και τις ποινικές ευθύνες του Γ.Παπαντωνίου

Ποινικές διώξεις σε 12 κρατικούς αξιωματούχους και σε επιχειρηματία

Στη Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία για τις ποινικές ευθύνες του πρώην Υπουργού Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου σχετικά με την σύμβαση για την προμήθεια των αρμάτων μάχης τύπου Leopard.

Για την υπόθεση έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος συνολικά 12 κρατικών αξιωματούχων για απιστία σε βαθμό κακουργήματος, μετά την προκαταρκτική έρευνα που είχε διαταχθεί από την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου και διενήργησαν οι επίκουροι εισαγγελείς Πόπη Παπανδρέου και Αντώνης Ελευθεριάνος

Η Βουλή θα διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου από τον Οκτώβριο του 2001 έως τον Μάρτιο του 2004 για τη σύμβαση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων που υπεγράφη στο πλαίσιο της κύριας σύμβασης για την προμήθεια των αρμάτων μάχης τύπου Leopard.

Στο πλαίσιο της έρευνας ελέγχθηκε η υλοποίηση της σύμβασης των αντισταθμιστικών ωφελημάτων και αν τα χρήματα διατέθηκαν για την υποβοήθηση της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας μας και την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, ώστε να αντισταθμιστεί το κόστος προμήθειας των αρμάτων μάχης.

Οι εισαγγελείς διαπίστωσαν ότι ένα μέρος της υλοποίησης των αντισταθμιστικών ωφελημάτων δεν αποτελεί αποδεκτή συναλλαγή, καθώς ποσό ύψους 25 εκατ. ευρώ φέρεται να χρησιμοποιήθηκε μέσω τεχνάσματος από τον κατηγορούμενο επίσης επιχειρηματία για τη συμμετοχή σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου εταιρειών συμφερόντων του ομίλου του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top