Συνεχίζεται ο «εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ για τους διορισμούς στο ΕΣΡ

Υπέρ της Ζωής ο Πετράκος, απάντηση για «μισές αλήθειες» από τον Φίλη

Συνεχίζεται ο «εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ για τους  διορισμούς στο ΕΣΡ
Συνεχίζεται ο «εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ για το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, με δύο εκ των κοινοβουλευτικών του εκπροσώπων, τον Θανάση Πετράκο και τον Νίκο Φίλη, να ανταλλάσσουν ανοιχτά αιχμές.

Ύστερα από την χθεσινή αναφορά του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά στο ζήτημα, με υπονοούμενα για την Λ. Αλεξίου, μητέρα της Ζ. Κωνσταντοπούλου και προσωρινής προέδρου του ΕΣΡ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, ο Θ. Πετράκος δήλωσε:

«Το προεδρείο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ανέθεσε στο σύντροφο Νίκο Φίλη να συνεννοηθεί με τα άλλα κόμματα ώστε να έρθει μια ολοκληρωμένη πρόταση στην οποία να συμφωνούν τα 4/5 της Βουλής όπως προβλέπει ο νόμος.

Μέχρι σήμερα η πρόταση δεν έχει έρθει, ενώ δεν υπήρξε καμία ενημέρωση σχετικά με την πορεία των συζητήσεων.

Συνεπώς, αντί να γίνεται επίθεση στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία προφανώς δεν φέρει καμία ευθύνη, οφείλει αυτός που αποφασίζει να επιτεθεί να γνωρίζει ποια είναι η αλήθεια και αν υπάρχουν ευθύνες που πρέπει να αναζητηθούν».

Ο Ν. Φίλης απάντησε με γραπτή του δήλωση στην οποία ανέφερε: «Η πρωτοβουλία για να συζητηθεί το θέμα του διορισμού νέου ΕΣΡ ανήκει στην πρόεδρο της Βουλής η οποία πρέπει να εισάγει το ζήτημα στη Διάσκεψη των Προέδρων. Εκεί θα διαπιστωθούν οι αναγκαίες σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον νόμο, συγκλίσεις ανάμεσα στα κόμματα. Αναμένουμε».

Ο ίδιος κατέληξε στη δήλωσή του: «Λυπάμαι που με τη δήλωσή του ο σύντροφος Θ. Πετράκος επιχειρεί να παρακάμψει με μισές αλήθειες την εκκρεμότητα».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top