Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση Τσακαλώτου-Σταθάκη με τους θεσμούς

Τσακαλώτος: σύγκλιση σε κάποια σημεία, λιγότερη σύγκλιση σε άλλα

Ολοκληρώθηκε η πρώτη  συνάντηση Τσακαλώτου-Σταθάκη με τους θεσμούς
Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια πρώτη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ε. Τσακαλώτου και του υπουργού Οικονομίας Γ. Σταθάκη με τους θεσμούς, σε κεντρικό ξενοδοχείο.

stathakis erxetai hilton gia troika.jpg



Το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, οι στόχοι για τα δημοσιονομικά μεγέθη, καθώς και οι ελληνικές προτάσεις για το ταμείο αποκρατικοποιήσεων, αποτέλεσαν το βασικό αντικείμενο της σημερινής πρώτης συνάντησης. Αντίθετα, σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα, κατά τη συνάντηση δεν ετέθη θέμα προαπαιτούμενων μέτρων.
kevin makrou thesmoi vgainei apo hilton.jpg


Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι «ήταν η πρώτη συνάντηση, οπότε λογικό ήταν να συζητήσουμε τα οργανωτικά ζητήματα, πώς θα γίνουν οι συναντήσεις, πώς θα λύνουμε έγκαιρα προβλήματα που προκύπτουν για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις ή διαφορές».

Όπως πρόσθεσε η μεγαλύτερη έμφαση «δόθηκε σε θέματα που δεν είχαν ήδη συζητηθεί, που είναι κάπως καινούργια, γιατί έχουν αλλάξει οι οικονομικές συνθήκες. Τα δημοσιονομικά για παράδειγμα και πώς θα αντιμετωπιστεί η δέσμευσή μας να φτάσουμε σε πλεόνασμα 3,5% το 2018».

Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ακόμα ότι συζητήθηκε το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, «που και αυτό είναι κάπως καινούργιο με τις εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα».

«Συζητήσαμε με μεγαλύτερες λεπτομέρειες το καινούργιο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων. Κάναμε τις πρώτες προτάσεις μας, πώς πρέπει να λειτουργεί ώστε συγχρόνως να δημιουργήσει ένα ταμείο που θα βοηθήσει και το κομμάτι της αποπληρωμής του χρέους αλλά και τις αναπτυξιακές ανάγκες της χώρας» τόνισε ο ΥΠΟΙΚ.

Ο κ. Τσακαλώτος κατέληξε σχετικά με το συμπέρασμα από την πρώτη συνάντηση και το κλίμα που επικράτησε: « Όπως καταλαβαίνετε υπήρξε σύγκλιση σε κάποια σημεία, λιγότερη σύγκλιση σε κάποια άλλα. Η συζήτηση ήταν σε πολύ καλό κλίμα και θα συνεχιστεί».

Οι εκπρόσωποι των θεσμών έχουν μεταβεί αυτήν την ώρα στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπου θα έχουν συνάντηση με τον διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα.


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top