Γυναίκες στα όπλα θέλει ο Καμμένος!

Υπό εξέταση η εθελοντική στράτευση των γυναικών

Γυναίκες στα όπλα θέλει ο Καμμένος!
Γυναίκες στα όπλα θέλει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, πέρα από όσες υπηρετούν ήδη σήμερα ως αξιωματικοί ή υπαξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως ανέφερε σήμερα από την Τρίπολη, όπου παρευρέθηκε στην ορκωμοσία μίας ακόμη σειράς νεοσυλλέκτων στο εκεί κέντρο εκπαίδευσης.

Όπως ανέφερε ο κ. Καμμένος «η σκέψη που υπάρχει, και θα την εξετάσουμε με τους αρχηγούς και τα επιτελεία, είναι η δυνατότητα της εθελοντικής στράτευσης».

Ο ίδιος συμπλήρωσε: «Όποιες το θελήσουν, θα μπορούν να υπηρετήσουν σε εθελοντική βάση τις Ένοπλες Δυνάμεις, να λάβουν τη βασική εκπαίδευση, ώστε να μπορούν, σε περίπτωση που χρειαστεί, να αντιμετωπίσουν επάξια τον οποιοδήποτε κίνδυνο για την πατρίδα μας, και παράλληλα να στελεχώσουν υπηρεσίες που θα μπορέσουν να αποδεσμεύσουν άλλες δυνάμεις για την παραμεθόριο».

Σχετικά με το πότε θα ξεκινήσει η υλοποίηση αυτής της σκέψης, ο Πάνος Καμμένος ανέφερε ότι «θα ξεκινήσει η συζήτηση στο Συμβούλιο Άμυνας με τα επιτελεία, με την πολιτική ηγεσία και με την κοινωνία, για να δούμε πώς μπορεί να γίνει αυτό με τον καλύτερο τρόπο».

Διευκρίνισε πάντως ότι «δεν πρόκειται να κάνουμε την Ελλάδα, Ισραήλ, ώστε να έχουμε υποχρεωτική στράτευση, αλλά θα δώσουμε τη δυνατότητα στην εθελοντική στράτευση».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απέκλεισε το ενδεχόμενο μείωσης αποδοχών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. «Δεν είναι ίδια η δουλειά όλων των δημοσίων υπαλλήλων με τους αξιωματικούς και τους υπαξιωματικούς, οι οποίοι δεν εργάζονται σε μια οκτάωρη βάση, αλλά εργάζονται σε εικοσιτετράωρη βάση και είναι σε συνεχή επιφυλακή» συμπλήρωσε.

Απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο να απολυθούν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top