Διαψεύδει την FAZ για επίθεση Σόιμπλε στην Κομισιόν το γερμανικό ΥΠΟΙΚ

Αφορμή οι συνεχείς διαμάχες των πιστωτών για την Ελλάδα

Διαψεύδει την FAZ για επίθεση Σόιμπλε στην Κομισιόν το γερμανικό ΥΠΟΙΚ
Διέψευσε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών το σημερινό δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung, σύμφωνα με το οποίο ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιθυμεί τον περιορισμό των αρμοδιοτήτων της Κομισιόν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αφορμή ήταν οι συνεχείς διαμάχες αρμοδιοτήτων μεταξύ των πιστωτών της Ελλάδας με αποτέλεσμα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να επιθυμεί να περιοριστούν σε ορισμένους τομείς οι εξουσίες της Κομισιόν καθώς και να αναδιαρθρωθούν συνολικά.

Ο γερμανός Υπουργός θεωρεί σύμφωνα με την FAZ ότι στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, η Επιτροπή υπερέβη τα όρια των αρμοδιοτήτων της. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας στόχος του Β. Σόιμπλε είναι να διαχωριστούν τα αρχικά καθήκοντα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως θεματοφύλακα των ευρωπαϊκών συνθηκών από τις ολοένα εντονότερες πολιτικές της δραστηριότητες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, την οποία μετέδωσε η DW, o Σόιμπλε κατά την τελευταία συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ χαιρέτισε τα σχέδια για μια περαιτέρω εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης.

«Είναι σημαντικό η Κομισιόν να διασφαλίσει την ισορροπία ανάμεσα στον πολιτικό της ρόλο και τον ρόλο της ως θεματοφύλακα των συνθηκών» τόνισε ο Σόιμπλε σύμφωνα με την ανακοίνωση, η οποία καταλήγει: «Για αφαίρεση εξουσιών από την Κομισιόν ούτε λόγος».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top