Η ενότητα το ζητούμενο για αρκετούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Τι δηλώνουν βουλευτές και στελέχη

Η ενότητα το ζητούμενο για αρκετούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

​Η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι για πολλά από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το διακύβευμα των εσωκομματικών εξελίξεων, αν και πολλοί είναι εκείνοι που επιμένουν ότι δεν πρέπει να γίνει πολιτική συνθηκολόγηση.

Γεροβασίλη: «Πρώτα η ενότητα του κόμματος και η συμφωνία»

«Η επίτευξη της συμφωνίας είναι η κύρια προτεραιότητα της κυβέρνησης καθώς Αριστερά σημαίνει η εξυπηρέτηση του συμφέροντος του ελληνικού λαού και των πολλών», είπε η Όλγα Γεροβασίλη προσερχόμενη στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και όσον αφορά στο εσωκομματικό μέτωπο έκανε λόγο για δύο διαφορετικές στρατηγικές στοχεύσεις, τονίζοντας ωστόσο ότι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι η απρόσκοπτη συνέχιση του έργου της.

Στρατούλης: «Να απεγκλωβιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ από τα μνημόνια»

Ο Δ. Στρατούλης πάλι επέμεινε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απεγκλωβιστεί από τα Μνημόνια.

«Με νηφαλιότητα και ψυχραιμία να κουβεντιάσουμε τα θέματα των ημερών και σε ό,τι με αφορά θα κάνω το παν για να απεγκλωβιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ από τα μνημόνια και η κυβέρνηση να επανέλθει στη ρότα των προγραμματικών της δηλώσεων», είπε.

“53”: «Να μην γίνει πολιτική η συνθηκολόγηση»

Σκληρή ήταν η κριτική που άσκησαν στην κυβέρνηση οι «53», επισημαίνοντας ότι η συνθηκολόγηση δεν πρέπει να γίνει πολιτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ζητούν ακόμα να διεξαχθεί ένα συνέδριο το οποίο όμως δεν θα φέρει τη διάσπαση, ενώ στην ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι «δεν υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε προδότες, ούτε τζάμπα μάγκες. Το συγκρουσιακό κλίμα και η πόλωση θα φέρουν τη διάσπαση και αυτό θα είναι η μεγάλη ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Μητρόπουλος: «Όχι διαγραφές, χρειάζεται συνεννόηση»

Αντίθετος στις διαγραφές των διαφωνούντων εμφανίστηκε ο Α. Μητρόπουλος σημειώνοντας ότι «δεν είναι ταπεινά τα κίνητρα των συντρόφων που αντιδρούν, αρνούνται να ακολουθήσουν την ηγεσία σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές».

«Εμείς ο τρίτος πόλος της κυβέρνησης που δεν μετέχουμε στο όργανο, ούτε στη διαπραγμάτευση καλούμε τις δύο πλευρές σε συνεννόηση, διαγραφές και εξαναγκασμός βουλευτών να παραδώσουν την βουλευτική τους έδρα δεν συνάδουν με την ιδεολογία της Αριστεράς», είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, προσθέτοντας ότι ο λαός θέλει συνεννόηση και φυγή προς τα εμπρός.

Χρυσόγονος: «Πρώτα η ενότητα»

«Πρέπει να διατηρήσουμε την ενότητα και να στηρίξουμε την κυβέρνηση. Πρέπει να ακολουθήσουμε μια συντεταγμένη πορεία ώστε να ολοκληρωθεί η συμφωνία και ύστερα να συζητήσουμε στο συνέδριο», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Χρυσόγονος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top