Γλέζος για «μετάλλαξη» του ΣΥΡΙΖΑ:«Είναι άλλος ο ΣΥΡΙΖΑ που γνώρισα εγώ»

«Αναρωτιέται ο κόσμος αν τα κοστούμια τους έκαναν να αλλάξουν θέσεις»

Για «μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ» έκανε λόγο ο Μανώλης Γλέζος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αlpha 989,ενώ πρόσθεσε ότι «είναι άλλος ο ΣΥΡΙΖΑ που γνώρισα εγώ».

«Αναρωτιέται ο κόσμος αν τα κοστούμια ή οι υπουργικές θέσεις τους έκαναν να αλλάξουν θέσεις» ανέφερε για το ίδιο ζήτημα.

Για τον πρωθυπουργό ανέφερε ότι ευελπιστεί πως «ο Αλέξης Τσίπρας, το παιδί της Αριστεράς, θα ταυτιστεί με την ιστορία. Το περιμένω και το θέλω».

«Λέμε κυβέρνηση, αλλά κυβερνά; Η εκτελεστική εξουσία πρέπει να εκτελεί τις αποφάσεις των οργάνων και των συνελεύσεων» επισήμανε.

Αναφερόμενος στα εσωκομματικά ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες στον ΣΥΡΙΖΑ, όλοι είμαστε ιδρυτές και ισότιμα μέλη, υπάρχουν ισότιμες πολιτικές δυνάμεις» και πρόσθεσε «δεν είναι ώρα για διαζύγια. Εγώ δεν είμαι υπέρ της μιας άποψης και της μιας γραμμής».

Είπε, επίσης, ότι «αν μερικοί θεωρούν ότι πρέπει να ανανεωθεί η ηγεσία οφείλουμε -και πριν τη συμφωνία- να ρωτήσουμε τα μέλη μας».

Εκτίμησε ότι «το τρίτο μνημόνιο αποτελεί μια καταστροφή» και επανέλαβε πως η λύση είναι «ούτε ρήξη ούτε υποταγή». «Θεωρώ ότι μπορούσαμε να ξεπεράσουμε την υποταγή μας στο Eurogroup» είπε χαρακτηριστικά.

«Εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διακηρύξει ότι είναι υπέρ της λαϊκής κυριαρχίας οφείλει να τους ρωτήσει όλους και να τρέξει στους φίλους του. Κατά τη γνώμη μου υπάρχει η απόφαση με την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ και με το δημοψήφισμα», επεσήμανε ο κ. Γλέζος.

«Έχω προτείνει από καιρό ούτε ρήξη ούτε υποταγή άλλα ένα πάγωμα, δηλ. ούτε δεχόμαστε δάνεια ούτε εξοφλούμε δάνεια και να μη λειτουργούν τα τοκοχρεολύσια. Την ιδέα αυτή την παρουσίασε ο καγκελάριος της Αυστρίας στην Ελλάδα. Γιατί δεν αρπαχτήκαμε από αυτή την ιδέα;» δι��ρωτήθηκε.

Υποστήριξε πως «η όλη ιστορία για τη δραχμή αποτελεί αποπροσανατολισμό από το ουσιαστικό θέμα του τί είναι το χρήμα. Σε καμία περίπτωση να μη συγχέουμε τη μορφή του χρήματος. Το χρήμα ανταλλάσσει αξίες, όποια μορφή κι αν έχει. Μήπως να συζητήσουμε καλύτερα πώς θα γίνει ο εργαζόμενος και ιδιοκτήτης του χρήματος και να μη στεκόμαστε στη μορφή του»;

Αναφερόμενος στο τραπεζικό σύστημα είπε ότι «βρίσκεται σε ασφυξία. Ο μόνος τρόπος να διορθωθεί η κατάσταση είναι με την έκκληση όλοι οι Έλληνες της διασποράς να στείλουν στους συγγενείς τους τουλάχιστον 200 ευρώ ο καθένας τους. Αυτό σημαίνει 2 δις 400 εκ έσοδα από αυτήν τη συμμετοχή των Ελλήνων της διασποράς. Η Λούκα Κατσέλη είπε για εύρυθμη λειτουργία τραπεζικού συστήματος. Όπως, επίσης, λέω ότι καθένας Έλληνας στο εξωτερικό έχει φίλους, να τους πείσει αν ενδιαφέρονται να σωθεί η Ελλάδα, για μια άλλη Ευρώπη των λαών και της λαϊκής κυριαρχίας, να στείλει λεφτά στους Οργανισμούς της Ελλάδας που ενδιαφέρονται για το κοινό, πχ Χαμόγελο του Παιδιού».

Τέλος, για το θέμα του ΦΠΑ ο κ. Γλέζος πρότεινε «όπως και η Μάλτα, να πούμε μηδέν συντελεστής στις νηπιακές τροφές, στα φάρμακα, στο ψωμί, το λάδι και το γάλα των παιδιών κι ας βάλουμε συντελεστή 33% στα καλλυντικά, στα εισαγόμενα όμοια είδη».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top