Μεϊμαράκης: Ο Βαρουφάκης σαμποτάριζε τη διαδικασία συμφωνίας, υπάρχουν πολιτικές ευθύνες

"Δεν επιτρέπεται η άγνοια του Τσίπρα" είπε και δεν απέρριψε κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας

Μεϊμαράκης: Ο Βαρουφάκης σαμποτάριζε τη διαδικασία συμφωνίας, υπάρχουν πολιτικές ευθύνες

​«Δεν επιτρέπεται η άγνοια του Πρωθυπουργού σε τόσο σοβαρά θέματα», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ν.Δ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, αναφερόμενος στο φερόμενο “Plan B” Βαρουφάκη, σχετικά με την δημιουργία παράλληλου τραπεζικού συστήματος και την κλοπή των ΑΦΜ, με στόχο την επιστροφή της χώρας στη δραχμή.

«Αναγνωρίζω στον κ.Τσίπρα μία απειρία, αλλά δεν επιτρέπεται» είπε ο κ.Μεϊμαράκης στον ΑΝΤ1, προσθέτοντας ότι «εάν δεν ήξερε, τότε έχει παρασυρθεί».

Για τον πρόεδρο της ΝΔ είναι αναγκαίο να καταδειχθούν οι πολιτικές ευθύνες στην υπόθεση Βαρουφάκη, χαρακτηρίζοντας τον πρώην υπουργό ως «μοιραίο».

Ο Πρόεδρος της ΝΔ μάλιστα άφησε αιχμές πως ο πρώην υπουργός οικονομικών συνειδητά σαμποτάριζε τη διαδικασία επίτευξης συμφωνίας με τους εταίρους.

«Έπρεπε να μας το είχαν πει ότι το Ρlan Β ήταν η έξοδος από το ευρώ. Εμείς θεωρούσαμε ως Ρlan Β, ένα σχέδιο που θα μας πήγαινε σε μια συμφωνία εντός ευρώ» εξήγησε εν συνεχεία ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Αναφερόμενος στην στάση της αντιπολίτευσης, ο κ.Μεϊμαράκης, επανέλαβε πως «δεν ψηφίζουμε την κυβέρνηση και τα μέτρα, αλλά την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας».

Ο κ.Μεϊμαράκης χαρακτήρισε «τυχερό» τον κ.Τσίπρα,που έχει μια πολύ σοβαρή αντιπολίτευση, λέγοντας πως ο κόσμος θα καταλάβει σύντομα το πόσο συνέβαλε η στάση της αντιπολίτευσης στο να μείνει η χώρα στην Ευρώπη.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ.Μεϊμαράκης εκτίμησε ότι «ο κ.Τσίπρας δεν θα ήθελε εκλογές», ενώ απηύθυνε έκκληση ώστε τα εσωκομματικά προβλήματα να μην γίνουν εθνικά. «Είναι καταστροφικό για τη χώρα να ξαναμπούμε στη διαδικασία της αστάθειας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εμφανίστηκε θετικός στο ενδε��όμενο συγκρότησης μίας κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας, καθιστώντας σαφές ότι «δεν θα αρνηθεί να πράξει το εθνικό της καθήκον».

Κλείνοντας ο κ.Μεϊμαράκης απηύθυνε άνοιγμα προς τους πολίτες και τους ψηφοφόρους της ΝΔ. «Η πρόσκληση είναι προς τους πολίτες και τους ψηφοφόρους. Θα ξεκινήσουμε τις εγγραφές των καταλόγων με πρώτο εμένα. Δεν υπάρχουν ντίβες και προσωπικότητες που θα έρθουν και θα κάνουν ότι θέλουν. Πιστεύω ότι πρέπει να γίνει προσκλητήριο σε όλους τους Προέδρους ΝΟΔΕ από το 74 μέχρι σήμερα. Να ξαναφτιάξουμε τον χαρακτήρα μας να πορευτούμε στο μεσαίο δρόμο, ούτε δεξιά ούτε αριστερά, να ακολουθήσουμε τη λογική» είπε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top