Τρία κομμάτια ο ΣΥΡΙΖΑ: Έκτακτο συνέδριο...διαρκές συνέδριο και δημοψήφισμα στο τραπέζι

Υπέρ του Plan B ο Λαφαζάνης -Να σταματήσει η διαπραγμάτευση ζητά η Αριστερή Πλατφόρμα-Τελευταία τροποποίηση:00:33

​Την σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος την Πέμπτη προκειμένου να αποφασίσει τις συλλογικές διαδικασίες της επόμενης περιόδου αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συνεδρίασή της, που συνεχίστηκε σήμερα για δεύτερη μέρα!

Στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, η πλειονότητα των μελών της επέμεινε στην πρόταση για συντεταγμένες διαδικασίες και Έκτακτο Συνέδριο τον Σεπτέμβρη.

Στον αντίποδα η Αριστερή Πλατφόρμα, πρότεινε την σύγκληση διαρκούς Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και το Σαββατοκύριακο.

Η διαφορά μεταξύ εκτάκτου και διαρκούς Συνεδρίου συνίσταται στο ότι για το έκτακτο Συνέδριο εκλέγονται νέοι αντιπρόσωποι από τις Οργανώσεις Μελών του κόμματος, ενώ στο διαρκές μετέχουν οι σύνεδροι που είχαν εκλεγεί για το τακτικό Συνέδριο.

Σημειώνεται ότι ένα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει συμπληρώσει δύο μήνες συμμετοχής σε Οργάνωση Μελών, προκειμένου να έχει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πλειοψηφία της Πολιτικής Γραμματείας κατέθεσε εναλλακτικά και την πρόταση για διεξαγωγή εσωκομματικού δημοψηφίσματος, πιθανόν το Σαββατοκύριακο.

Την τελική απόφαση για την σύγκληση Συνεδρίου είτε έκτακτου, είτε διαρκούς θα λάβει μεθαύριο η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, ενώ αν προκριθεί η λύση του δημοψηφίσματος θα καθορίσει τα ερωτήματά του.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν πως ενδεχομένως να υπάρξουν και άλλες προτάσεις τις οποίες θα συζητήσει η Κεντρική Επιτροπή, στην συνεδρίαση της Πέμπτης.

​Επιμένει στο ΟΧΙ ο Λαφαζάνης και υπερασπίζεται το Plan B

Ο αγώνας για το «όχι» συνεχίζεται μέχρι το τέλος, επανέλαβε σε γραπτή του δήλωση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ένοχο κατεστημένο της χώρας αποθρασύνθηκε και έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο ρεβανσισμού, ώστε να ζητάει ευθέως να ποινικοποιηθεί το «Plan B» και να αρχίσουν να διώκονται ποινικά όσοι το υποστηρίζουν.

«Αν το κατεστημένο της μνημονιακής υποτέλειας της χώρας, αντί να πληρώσει για την καταστροφή, πιστεύει ότι μπορεί να βγει και από πάνω και να μετατρέψει την Ελλάδα σε μετεμφυλιακή αρένα είναι πικρά γελασμένο» πρόσθεσε ο πρώην υπουργός .

Το «όχι» του ελληνικού λαού δεν ηττήθηκε ούτε έχει παραδοθεί βορά στη χλεύη των ηττημένων, κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Αριστερής Πλατφόρμας.

Κοινή ανακοίνωση τριών στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας: Να ενεργοποιηθεί ο λαϊκός παράγοντας

Με κοινή ανακοίνωση τους τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, Αντώνης Νταβανέλος, Στάθης Λεουτσάκος και Σόφη Παπαδόγιαννη καλούν την κυβέρνηση να σταματήσει τις διαπραγματεύσεις και να ενεργοποιήσει τον λαϊκό παράγοντα.

Οι «σύντροφοι» του Παναγιώτη Λαφαζάνη ζητούν την άμεση σύγκληση διαρκούς συνεδρίου, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να μην βρεθεί προ τετελεσμένων. «Το Διαρκές Συνέδριο έχει καταστατική δημοκρατική υποχρέωση να απορρίψει τη μνημονιακή συμφωνία και να καλέσει την κυβέρνηση να τηρήσει το αντιμνημονιακό – προοδευτικό της πρόγραμμα» τονίζουν χαρακτηριστικά.

«Η τήρηση των συλλογικών δημοκρατικών διαδικασιών στο κόμμα, η εφαρμογή των προγραμματικών μας δεσμεύσεων και η τήρηση της λαϊκής εξουσιοδότησης και εντολής που μας δόθηκε στις 25 Γενάρη και στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη αποτελούν απαραβίαστες αρχές για το κόμμα» επισημαίνουν τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως καταλήγουν, για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα μέλη του δεν υπάρχει άλλος δημοκρατικός και καταστατικός δρόμος από την άμεση επιστροφή στις αντιμνημονιακές ρίζες του.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top