Η Βουλή θα αποφασίσει αν θα αρθεί ή όχι η ασυλία του Βαρουφάκη -BINTEO

Διαβάστε αναλυτικά

​Στη Βουλή διαβίβασε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ε. Κουτζαμάνη το φάκελο με τις μηνυτήριες αναφορές του Α. Γκλέτσου και του Π. Γαννόπουλου εναντίον του Γ. Βαρουφάκη, για τους χειρισμούς του, το τελευταίο εξάμηνο στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, όσον αφορά στην υπογραφή συμφωνίας.

Η κα Κουτζαμάνη διαβίβασε τις μηνυτήριες αναφορές και τα έγγραφα που τις συνοδεύουν βάση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και αυτό γιατί η Δικαιοσύνη δεν έχει αρμοδιότητα να ασχοληθεί με τα θέματα αυτά.

Η Βουλή αναμένεται λοιπόν, να αποφασίσει αν θα αρθεί ή όχι η βουλευτική ασυλία του Γιάνη Βαρουφάκη για να δώσει λόγο στην δικαιοσύνη.

Ποια διαδικασία αναμένεται να ακολουθηθεί:

-Θα ανακοινωθεί η άφιξη της δικογραφίας στην Ολομέλεια της Βουλής

-Στην συνέχεια θα προσδιοριστεί ο χρόνος συζήτησης στην αρμόδια επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου η επιτροπή να γνωμοδοτήσει θετικά ή αρνητικά για την άρση ασυλίας. Σημειώνεται ότι η επιτροπή δεν εξετάζει την βασιμότητα της κατηγορίας, ενώ έχει δικαίωμα και «απολογία» και του εν λόγω βουλευτή.

-Αμέσως μετά θα τεθεί θέμα συζήτησης στην Ολομέλεια, η οποία και θα λάβει με ονομαστική ψηφοφορία την οριστική απόφαση αν θα αρθεί ή όχι η ασυλία του κ.Βαρουφάκη.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top