Αυτή είναι η dream team του φερόμενου Plan B που θα μας πήγαινε στην δραχμή(ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Ονόματα και ρόλοι της ομάδας, που ξεσήκωσε αντιδράσεις

Αυτή είναι η  dream team του φερόμενου Plan B που θα μας πήγαινε στην δραχμή(ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

​Ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Μιχάλης Χατζηθεοδώρου, που υποστήριξε ότι δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση στο σύστημα taxis είναι έμπιστος φίλος του πρώην υπουργού οικονομικών και ταυτόχρονα προστατευόμενος του, αφού διορίστηκε επί ημερών Βαρουφάκη.

164-744x472.jpgxatzitheodorou-dyo.jpg

Όταν ο παιδικός φίλος του πρώην υπουργού οικονομικών, ο οποίος θα αναλάμβανε το στήσιμο του παράλληλου τραπεζικού συστήματος, ανέλαβε τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων στις 4 Μαρτίου 2015, είχε προαναγγείλει ότι θα αναβαθμίσει το ρόλο της πληροφορικής.

«Η αξιοποίησή της δεν είναι στο βαθμό που θα έπρεπε… στόχος να την κάνουμε εργαλείο για τη κυβέρνηση» είχε δηλώσει τότε ο κ. Χατζηθεοδώρου.

Με αυτό το ...εργαλείο ήταν σε θέση να αντιγράψουν τα ΑΦΜ των πολιτών. Ο πληροφορικάριος Μιχάλης Χατζηθεοδώρου είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Columbia και καθηγητής πληροφορικής σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα των ΗΠΑ. Ο ρόλος του στο plan B ήταν κομβικός.

Σήμερα πάντως, περίπου 4 μέρες μετά τον σάλο που προκάλεσε το δημοσίευμα της «Καθημερινής» για το φερόμενο Plan B με την δημιουργία παράλληλου τραπεζικού συστήματος και κλοπές ΑΦΜ με στόχο την επιστροφή στην δραχμή, ο κ.Χατζηθεοδώρου άδειασε κανονικά τον φίλο του Γιάνη Βαρουφάκη, κατηγορώντας τον ότι ψεύδεται .

Το δεύτερο πολυσυζητημένο πρόσωπο των ημερών είναι ο Νόρμαν Λαμοντ, ο άνθρωπος που ήταν παρόν στο forum, όπου αποκαλύφθηκε το μυστικό plan B του Γιάννη Βαρουφάκη. Ο βαρώνος Lamont ήταν μάλιστα ο συντονιστής της συζήτησης. Αντιευρωπαϊστής, πρώην υπουργός οικονομικών της Βρετανίας, o οποίος είχε αναγκαστεί να παραιτηθεί το 1993 από την κυβέρνηση Μέιτζορ, κάτω από το βάρος των καταγγελιών για πιθανή εμπλοκή του στο σκάνδαλο κερδοσκοπίας με τη βρετανική λίρα.

norman_lamont_.jpg

O Λάμοντ είναι αυτός που προειδοποίησε τον Γιάννη Βαρουφάκη ότι οι παρευρισκόμενοι στο forum ίσως και να διαδώσουν το plan B. Η απάντηση του πρώην υπουργού όμως, ήταν ότι θα το διαψεύσει, ενώ συνέχισε να περιγράφει πως σχεδίαζε να χακάρει τα ΑΦΜ των Ελλήνων με τη βοήθεια του Μιχάλη Χατζηθεοδώρου.

Μέλος της ομάδας που δημιούργησε ο Γιάννης Βαρουφάκης για να σχεδιάσει το plan B, ήταν και ο αμερικανός οικονομολόγος, Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, ο οποίος μιλώντας στο περιοδικό Politico, αποκάλυψε ότι τα μέλη της ομάδας αντάλασσαν πληροφορίες με κρυπτογραφημένα email, συναντιούνταν μακριά απο κυβερνητικά κτίρια, ενώ οι συζητήσεις τους ήταν απολύτως μυστικές. Διέψευσε ωστόσο οτι επρόκειτο να αντιγράψουν τα ΑΦΜ.

cf84ceb6ceb5ceb9cebccf83-ceb3cebaceb1cebbcebccf80cf81ceb5ceb9ceb8.jpg

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top