Όταν ο Βαρουφάκης δεν είχε ούτε χαρτί υγείας για την ανάγκη του!Μια συνέντευξη που θα συζητηθεί

Τα παιδικά χρόνια του Βαρουφάκη δεν είχαν Βλάχικα, νησιά και μουσακά,αλλά πολλά Γερμανικά

Όταν ο Βαρουφάκης δεν είχε ούτε χαρτί υγείας για την ανάγκη του!Μια συνέντευξη που θα συζητηθεί

​Την θλίψη του για το γεγονός ότι δεν κατάφερε να μεταδώσει στη γερμανική κοινή γνώμη τη στενή του σύνδεση με τη Γερμανία εξέφρασε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη στο περιοδικό ZEITmagazin και στην ZEIT ONLINE, σε μια στιγμή που στην πατρίδα του γίνεται ο κακός χαμός μετά την αποκάλυψη για το Plan Β που σχεδίαζε με την δημιουργία παράλληλου τραπεζικού συστήματος, χακάρισμα των ΑΦΜ και επιστροφή στην δραχμή!

«Τα ΜΜΕ με παρουσίασαν από την αρχή σαν εκείνο τον τρελό, που θέλει να πάρει τα λεφτά των Γερμανών. Τα λόγια μου δεν έφτασαν ποτέ στη γερμανική κοινή γνώμη», είπε ο κ.Βαρουφάκης, επισημαίνοντας ότι αυτό είναι μία από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις της θητείας του.

Στην συνέντευξη του ο πρώην υπουργός αφηγείται πόσο έντονα τον επηρέασε η Γερμανία τα χρόνια της νεότητάς του. «Στα χρόνια της δικτατορίας στην Ελλάδα, πρακτικά μεγάλωσα ακούγοντας το ραδιόφωνο της Deutsche Welle. Ήταν μια φωνή ελευθερίας». Για τους γονείς του η Γερμανία ήταν κάτι σαν πνευματική πατρίδα, όπως τόνισε. Η μητέρα του σπούδασε καθηγήτρια γερμανικών. «Τη δεκαετία του ‘70 περνούσαμε τακτικά τα καλοκαίρια μας στις γερμανικές και στις αυστριακές Άλπεις και υπάρχει ένα οικογενειακό φιλμάκι, στο οποίο μιλούσα με φίλους άπταιστα γερμανικά» αποκάλυψε.

Στο ερώτημα αν πραγματικά έδειξε το μεσαίο δάχτυλο στη Γερμανία, όπως φάνηκε στην εκπομπή της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης ARD με τον Günther Jauch, ο κ.Βαρουφάκης απάντησε το εξής: «Δε θυμάμαι πια ακριβώς, αλλά δεν μπορώ να το φανταστώ. Να δείχνω σε κάποιον το μεσαίο δάχτυλο δεν είναι το στιλ μου. Ρώτησα τρεις ανθρώπους που ήταν παρόντες εκείνη την ημέρα. Ο ένας είπε ότι έδειξα το δάχτυλο, οι άλλοι δύο είπαν ότι δεν το έκανα».

Ο κ.Βαρουφάκης αποκάλυψε παράλληλα και άγνωστες πτυχές της θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών. Μπορεί μπροστά στις κάμερες όλος ο κόσμος να έβλεπε τα «ουάου», τα πουκάμισα και τα φιρμάτα σακάκια του πρώην υπουργού, στην πραγματικότητα δεν είχε ούτε χαρτί υγείας!

«Δεν είχαμε λεφτά ούτε για χαρτί υγείας. Όταν έγινα υπουργός, πήγα σε ένα πρακτικά άδειο υπουργείο. Στον όροφό μου ήμουν μόνο εγώ κι ένα laptop… Προφανώς οι προκάτοχοί του είχαν πάρει όλους τους υπολογιστές… Μου πήρε μισή ώρα, να βάλω σύνδεση ίντερνετ στο γραφείο μου» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός, εξηγώντας ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε διώξει όλους τους υπαλλήλους κρατώντας μόνο συμβούλους. Όταν πια έπρεπε να αποχωρήσει, έφυγαν και οι σύμβουλοι. «Δεν υπήρχε ψυχή στο υπουργείο!» πρόσθεσε

Στην ίδια συνέντευξη ο κ.Βαρουφάκης μίλησε και για τη σχέση του με τα ΜΜΕ και με τους πρώην ομολόγους του στο Eurogroup. Τα ΜΜΕ, ισχυρίστηκε, τον στοχοποίησαν απευθείας ως αναξιόπιστο: «Δεν ήθελαν να ακουστώ. Παρουσιάστηκα ως επικίνδυνος ηλίθιος».

Κληθείς να περιγράψει τον εαυτό του, ο 54χρονος πρώην υπουργός είπε: «Είμαι outsider. Αλλά καμιά φορά μόνο οι outsiders μπορούν να καταλάβουν τι πάει στραβά, γιατί έχουν την αναγκαία απόσταση».

Δριμεία κριτική άσκησε ο κ.Βαρουφάκης στο Eurogroup: «Η νομισματική ένωση κυβερνάται από ένα αδιαφανές συμβούλιο, το οποίο δε χρειάζεται να λογοδοτεί πουθενά και του οποίου οι συνεδρίες δεν κρατούν πρακτικά. Κατά την άποψή μου αυτό είναι μία επίθεση στη δημοκρατία […]. Είναι μια καταστροφή αυτό που τώρα γίνεται στην Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top