Κομισιόν: «Αναληθή τα όσα είπε ο Βαρουφάκης για έλεγχο της ΓΓΔΕ από την τρόικα»

Επιμένει και σε άλλες μεταρρυθμίσεις για να πάρει η Ελλάδα τα πρώτα χρήματα

​Την πεποίθηση ότι είναι εφικτή η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου εξέφρασε σήμερα η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μ. Αντρέεβα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Όπως είπε, με βάση αυτό το χρονοδιάγραμμα, θα πρέπει να περάσουν από την ελληνική Βουλή οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ώστε να εκταμιευτεί η πρώτη δόση και να αποπλ��ρωθεί το ομόλογο της ΕΚΤ στις 20 Αυγούστου.

«Συνεχίζεται να σημειώνεται πρόοδος», είπε η κα Αντρέεβα και χαρακτήρισε ομαλή τη συνεργασία με τις ελληνικές αρχές στην Αθήνα, όπου από χτες βρίσκεται και ο Ντέκλαν Κοστέλο.

Η εκπρόσωπος της Κομισιόν επανέλαβε ότι θα πρέπει να γίνουν κι άλλες μεταρρυθμίσεις από την ελληνική πλευρά για να μπορέσει να πάρει τα πρώτα χρήματα, ενώ διέψευσε και τα όσα υποστήριξε ο Γ. Βαρουφάκης περί ελέγχου της ΓΓΔΕ από την τρόικα.

Η Μ. Αντρέεβα χαρακτήρισε τα όσα είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών «αναληθή» και «ανυπόστατα», ενώ για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με το ελληνικό χρέος τόνισε ότι θα γίνουν «στο πλαίσιο και στον χρόνο που έχει οριστεί από ��ην απόφαση της ευρωσυνόδου της 12ης Ιουλίου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top