Σήμερα κρίνει η δικαιοσύνη το θέμα του Γιάνη Βαρουφάκη μετά τον σάλο του «Plan B»

Ο Άρειος Πάγος εξέτασε χθες όλα τα ενδεχόμενα και θα πάρει αποφάσεις για την τύχη του πρώην «τσάρου» της οικονομίας

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε απο το περιβόητο Plan B του Γιάνη Βαρουφάκη με τις υποκλοπές των ΑΦΜ και το παράλληλο τραπεζικό σύστημα, δεν είναι απίθανο ο πρώην Υπουργός Οικονομικών να βρεθεί σε κάποια αίθουσα δικαστηρίου ώστε να δώσει εξηγήσεις για όλα αυτά.

Προς το παρόν, όλα είναι ανοιχτά, καθώς από την μια η Δικαιοσύνη με βάση το νόμο περί ευθύνης Υπουργών έχει δεμένα τα χέρια της, ενώ από την άλλη ο Άρειος Πάγος έχει βάλει κάτω όλα τα ενδεχόμενα και τα εξετάζει.

Σε χθεσινή σύσκεψη (του Αρείου Πάγου) συζητήθηκε ότι σήμερα μπορεί να ανατεθεί σε εισαγγελικό λειτουργό η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Ένα άλλο ενδεχόμενο που θα μπορούσε να φέρει τον Γιάνη Βαρουφάκη ενώπιον της Δικαιοσύνης, είναι η κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς από ομάδα δικηγόρων, κατά συνεργατών του πρώην Υπουργού, η οποία δεν θα ζητά ποινική δίωξη του ίδιου (ώστε να υποχρεώνει την Δικαιοσύνη να στείλει τον φάκελο στη ��ουλή), αλλά συνεργατών του, λύνοντας έτσι τα χέρια της εισαγγελίας.

Η Βουλή από τη μεριά της, όπως όλα δείχνουν θα ξεκινήσει την δική της έρευνα μετά τις καταγγελίες εις βάρος του πρώην τσάρου της οικονομίας, καθώς οι μηνυτήριες αναφορές που έχουν γίνει κατά του Γιάνη Βαρουφάκη, θα πρέπει βάσει νόμου να κατατεθούν στην Βουλή.

-ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΔΕ ΓΙΑ ΤΟ «ΣΧΕΔΙΟ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ» ΔΙΕΤΑΞΕ Η ΣΑΒΒΑΪΔΟΥ:

Την ίδια στιγμή όπως σας έχει ήδη γράψει το star.gr η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαϊδου, διέταξε κατεπείγουσα ένορκη διοικητική εξέταση για το «σχέδιο Βαρουφάκη».

Σε επίσημη ανακοίνωση, αναφέρε��αι ότι θα γίνει ενδελεχής εσωτερικός έλεγχος των πληροφοριακών συστημάτων της γενικής γραμματείας για τυχόν παράνομη ή αδικαιολόγητη λήψη δεδομένων.

Για τα αποτελέσματα των ερευνών θα ενημερωθούν σύντομα οι αρμόδιες διοικητικές και δικαστικές αρχές ,καθώς και η πολιτική ηγεσία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top