Βολές Πανούση για Κωνσταντοπούλου και Βαρουφάκη!

Πως σχολίασε το περίφημο plan B του πρώην υπουργού Οικονομικών

​Δεν γνώριζε τίποτα σχετικά με το περίφημο plan B του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιάννης Πανούσης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Ακόμα πρόσθεσε ότι «έχουμε Σύνταγμα και νόμους» και σχολίασε καυστικά ότι πολλοί πολιτικοί παίζουν στο όριο υπονόμευσης της δημοκρατίας, «για να μη μιλήσω για εσχάτη προδοσία» είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών παίζει στα όρια της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, καθώς, όπως είπε, «ο κ. Βαρουφάκης και άλλοι νομίζουν πως έχουμε λαϊκή δημοκρατία» και υποστήριξε ότι όλα αυτά αποτελούν έμμεση υπονόμευση της δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι όλα όσα ακούγονται για τον Βαρουφάκη χρήζουν δικαστικής διερεύνησης.

Εξέφρασε δε την άποψη ότι η πολιτική απαξία και απαξίωση είναι πολλές κάτι πολύ ισχυρότερο από ένα ειδικό δικαστήριο, ενώ ερωτηθείς για το «ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό», απάντησε ότι υπάρχουν δύο πλευρές του λογαριασμού, η πλευρά μίας αποτυχίας της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής και η πλευρά του δόλου.

«Έτσι όπως καίει τον εαυτό του ο Βαρουφάκης, είναι σα να είχε και να έχει σχέδιο. Η διαφορά ανάμεσα στο σχέδιο και στον δόλο δεν είναι μεγάλη» είπε.

Σε ερώτηση σχετικά με πιθανή ανάμειξη του πρωθυπουργού στα σχέδια Βαρουφάκη, δήλωσε κατηγορηματικά ότι το αποκλείει και απέδωσε τις κινήσεις Βαρουφάκη σε μία προσπάθεια απαξίωσης του πρωθυπουργού η οποία θα οδηγούσε σε μία απόπειρα μετάβασης σε έναν άλλο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Βαρουφάκης παίζει ένα παιχνίδι και έχει ένα ρόλο» σημείωσε.

Επίθεση στην Ζωή Κωνσταντοπούλου

«Δεν είναι ορθός ο τρόπος που διαχειρίζεται τα κοινοβουλευτικά», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, για την κ. Κωνσταντοπούλου.

«Αν κυλήσουμε ομαλά τα επόμενα 3,5 χρόνια, χωρίς να γίνουν εκλογές, το βλέπω δύσκολο να μπορέσει να κρατήσει τις ισορροπίες ως πρόεδρος της βουλής», πρόσθεσε ο κ. Πανούσης, σημειώνοντας με νόημα ότι δεν προβλέπεται βοηθός πρωθυπουργού, καθώς ο καθένας έχει το δικό του χώρο ευθύνης.

«Η κ. Κωνσταντοπούλου έχει την τάση να επεκτείνεται έξω από τις αρμοδιότητές της ή να τις τραβ��ει στα άκρα. Δεν μπορεί να παίζει ρόλο οιονεί Προέδρου Δημοκρατίας, πρωθυπουργού, υπουργού Δημοσίας Τάξης. Δεν μπορεί να γίνει αυτό», πρόσθεσε. «Κάποια στιγμή το σύστημα πρέπει να συζητήσει σοβαρά πώς μπορεί να προΐσταται στη βουλή ένας άνθρωπος πο�� λειτουργεί με αυτό τον τρόπο», σημείωσε.

Όταν ρωτήθηκε για το πώς μπορεί να λυθεί αυτό, για παράδειγμα με μία πρόταση μομφής παρατήρησε ότι «στην Αριστερά είναι δύσκολα αυτά τα πράγματα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top