ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ STAR: Έτσι θα έσπαγαν τους κωδικούς ο Βαρουφάκης και οι φίλοι του στο Plan B-ΒΙΝΤΕΟ

Ούτε γάλα δεν θα μπορούσαμε να αγοράζουμε με τα σχέδια του πρώην ΥΠΟΙΚ!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ STAR:  Έτσι θα έσπαγαν τους κωδικούς ο Βαρουφάκης και οι φίλοι του στο Plan B-ΒΙΝΤΕΟ

Το ηχητικό απόσπασμα όπου καταγράφεται ο διάλογος του πρώην Υπουργού Οικονομικών με στελέχη διεθνών hedge funds επιβεβαιώνει πλέον πως το... «plan B» Βαρουφάκη, προέβλεπε ηλεκτρονική εισβολή στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, ώστε να παρακαμφθεί ο... έλεγχος των Βρυξελλών και "αντιγραφή" των ΑΦΜ των φορολογουμένων, ως μέρος ενός συστήματος παράλληλων πληρωμών.

Ας δούμε λοι��όν, αρχικά πώς ακριβώς, με κατάλληλους χειρισμούς ο άνθρωπος-κλειδί, που έχει τον έλεγχο των υπολογιστών, μπορεί χωρίς εξουσιοδότηση να αποκτήσει τον έλεγχο του λογισμικού που τρέχει σε αυτούς.

«Οποιοδήποτε πληροφοριακό σύστημα κλειδώνει και μπορεί εύκολα να ξεκλειδώσει, άρα σε μια αντίστοιχη περίπτωση αυτό που θα μπορούσε κάποιος να κάνει είναι να βάλει κάποιον άλλο, ο οποίος είναι ειδικός στα συστήματα ασφαλείας και να προσπαθήσει να διεισδύσει με penetration μέσα στο σύστημα, να σπάσει δηλαδή τους κωδικούς και να ανακτήσει την πληροφορία, την οποία επιθυμεί, εάν αυτή είναι κλειδωμένη» είπε στο Star, o δημοσιογράφος Τεχνολογίας, Κώστας Βλαχάκης.

Τι σκόπευε, όμως, να κάνει το υπουργείο Οικονομικών με τους ΑΦΜ;

Σύμφωνα με όσα ακούγονται από τα χείλη του Γιάνη Βαρουφάκη, κάθε ΑΦΜ θα συνδέονταν με έναν «λογαριασμό», μέσω του οποίου θα μπορούσαν να γίνονται πληρωμές με ένα είδος παράλληλου, εικονικού νομίσματος, το οποίο μάλιστα θα μπορούσε... εν μία νυκτί να μετατραπεί σε δραχμή.

Ο καθηγητής Στρατηγικής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Χαρίδημος Τσούκας, εξήγησε στο Star, τι θα μπορούσαν να κάνουν οι πολίτες με αυτό το... ψηφιακό «χρήμα» στους νέους τους λογαριασμούς.

«Δεν θα μπορούσαν να γίνουν συναλλαγές σε καθημερινή βάση, όπως τους φανταζόμαστε… Δηλαδή δεν θα μπορούσες να πας στο σούπερ μάρκετ και να πεις χρέωσέ μου τώρα αυτό τον εικονικό λογαριασμό . Θα μπορούσαν να γίνουν μόνο μερικές μεγάλες βασικές συναλλαγές...Δεν είναι πραγματικό χρήμα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης, που έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, μιλώντας στο Star, χαρακτήρισε το εναλλακτικό σχέδιο Βαρουφάκη... «επικίνδυνη φάρσα»!

«Ο Υπουργός Οικονομικών, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τα δεδομένα, κλέβει το ίδιο του το σπίτι, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα, ένα σύστημα που θέλει μήνες και χρόνια για να στηθεί μια νέα τράπεζα» είπε ο κ.Θεοχάρης.

Μετά από όλα αυτά εγείρεται το ερώτημα.... «Ποιές θα ήταν άραγε οι επιπτώσεις της λειτουργίας ενός συστήματος, που ουσιαστικά αντίκειται στο νομικό πλαίσιο λειτουργίας της Ευρωζώνης;».H μονομερής εισαγωγή ενός παράλληλου νομίσματος θα έδειχνε έμπρακτα στην Ευρωπαϊκή Ένωση τη διάθεσή μας να αποχωρήσουμε από το ευρώ...

BINTEO STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top