Τσακαλώτος: Θα εφαρμόσουμε τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής και όλα θα πάνε καλά

Συνεδρίασε το κυβερνητικό συμβούλιο οικονομικής πολιτικής

«Ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα οι πρώτες τεχνικές συζητήσεις με τους θεσμούς, οι οποίες θα συνεχιστούν αύριο Τρίτη με μεγαλύτερη ένταση». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά από τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ). Ο υπουργός διαβεβαίωσε, ότι «θα μελετήσουμε και θα εφαρμόσουμε τη συμφωνία του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής. Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά».

Την ίδια ώρα, κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, απαντώντας στο ερώτημα ��ν θα υπάρξουν συναντήσεις των υπουργών με τους επικεφαλής των εκπροσώπων των δανειστών, είπε ότι «οι υπουργοί αργότερα και εάν χρειαστεί». Ενώ, έτερος υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος αποκάλυψε πως «οι συζητήσεις θα γίνονται στα ξενοδοχεία, όπου θα διαμένουν (σσ οι Θεσμοί)».

Για το θέμα ενός τρίτου πακέτου με προαπαιτούμενα μέτρα, ο κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών είπε ότι «μας το ζητούν κάποιοι, αλλά εμείς τους απαντούμε, ότι θα εφαρμόσουμε τη συμφωνία του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής, όπου δεν προβλέπεται τρίτο πακέτο».

Από την πλευρά του, ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, δήλωσε ότι «εμείς (σ.σ. το ΓΛΚ) είμαστε γραφείο παρακολούθησης και δεν συμμετέχουμε στις διαπραγματεύσεις. Περιμένουμε να κλείσει η συμφωνία για να ξεκινήσουμε την κατάθεση συμπληρωματικού προϋπολογισμού για το 2015- 2016 και του νέου Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top