Όταν ο Βαρουφάκης είπε στην Δανάη του: «Αγάπη μου, έκλεισα τις τράπεζες»

Ένα διαφορετικό κείμενο από το New Yorker

Όταν ο Βαρουφάκης είπε στην Δανάη του: «Αγάπη μου, έκλεισα τις τράπεζες»

​Ένα εκτενέστατο κείμενο αφιερωμένο στον Γιάνη Βαρουφάκη υπό τον τίτλο «Ο Έλληνας πολεμιστής» φιλοξενεί το New Yorker, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται στο παρασκήνιο λίγο πριν και λίγο μετά το κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών πριν το δη��οψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και τρόικας καθυστερούσαν, αναφέρει το New Yorker, παραθέτοντας λίγα στοιχεία για το βιογραφικό του κ.Βαρουφάκη και της συζύγου του.

Στις 28 Ιουνίου η ΕΚΤ αρνήθηκε να αυξήσει το όριο του ELA προς τις ελληνικές τράπεζες. Οι τράπεζες είχαν σχεδόν ξεμείνει από ρευστό, μετά από μήνες ενός bank run σε slow motion. Τότε σύμφωνα με το περιοδικό,ο κ. Βαρουφάκης έθεσε σε λειτουργία αυτό που αποκάλεσε «έναν τραγικό μηχανισμό» για τον περιορισμό των αναλήψεων. Το επόμενο βράδυ, μια Δευτέρα, είπε στην Δανάη Στράτου, επιστρέφοντας στο σπίτι: «Αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες».

Το βράδυ του δημοψηφίσματος, συνεχίζει το περιοδικό, ο Βαρουφάκης επισκέφθηκε τον Τσίπρα και του είπε: «Ενεργοποίησέ με ξανά ή άλλαξέ με». Ο Τσίπρας του πρότεινε να πάρει το υπουργείο Οικονομίας, ωστόσο ο Βαρουφάκης το αρνήθηκε και το επόμενο πρωί υπέβαλε την παραίτησή του.

Τι του έμεινε από την παραίτηση; Σύμφωνα με το περιοδικό, ο κ.Βαρουφάκης μπορεί να διαγράψει το τηλέφωνο του Σόιμπλε από το κινητό του. Αν και ο ίδιος λέει πως: «Σε προσωπικό επίπεδο τον συμπαθώ. Έχει ένα όραμα, ένα λάθος όραμα, αλλά το πιστεύει. Είναι ένας άνθρωπος με αρχές. Μου αρέσουν οι πολιτικοί που έχουν πεποιθήσεις».

Δείτε ΕΔΩ όλο το κείμενο του New Yorker

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top