Πολιτικός ΣΕΙΣΜΟΣ από την ομολογία Βαρουφάκη για χακάρισμα των ΑΦΜ των πολιτών

Αναβρασμός για το plan B του πρώην υπουργού Οικονομικών

Πολιτικός ΣΕΙΣΜΟΣ από την ομολογία Βαρουφάκη για χακάρισμα των ΑΦΜ των πολιτών

​Πολιτικό σεισμό έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψει για το plan B του Γ. Βαρουφάκη, που προέβλεπε τη δημιουργία παράλληλου τραπεζικού συστήματος και χακάρισμα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Μιλώντας στο Mega ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Χ. Θεοχάρης και πρώην επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Εσόδων, έκανε λόγο για παρακράτος και για φάρσα του Γ. Βαρουφάκη.

«Δυστυχώς αρχίζει και φαίνεται ότι μιλάμε με όρους φάρσας. Γιατί ο υπουργός Οικονομικών, ως υπεύθυνος επεξεργασίας είναι ο ιδιοκτήτης των δεδομένων και συνεπώς έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει αυτά τα δεδομένα», είπε.

Όπως εξήγησε ο κ. Θεοχάρης, μέρος του σχεδίου του Γ. Βαρουφάκη για τη μετάβαση στο παράλληλο τραπεζικό σύστημα, ήταν ένα δραστικό κούρεμα των μισθών και των συντάξεων, γύρω στο 70%. Τόνισε μάλιστα ότι το 30% θα το παίρναμε κανονικά σε ευρώ και το 70% περίπου ή όποιο ποσοστό αποφασιζόταν θα το παίρναμε σε IOUs για να μην νιώσει ο κόσμος ότι έχασε τα λεφτά του.

Με το νέο pin μάλιστα που θα χορηγούσαν στους φορολογουμένους και το ΑΦΜ τους, θα μπορούσαν να μπαίνουν σε μια νέα σελίδα στη ΓΓΔΕ και εκεί θα ενημερώνονταν ότι στο λογαριασμό τους έχουν π.χ 1.000 δραχμές ή IOUs που θα αντιστοιχούσε στο 70% του μισθού που ποτέ δεν θα έπαιρναν στο χέρι τους.

Αυτό το ποσό, όπως είπε ο κ. Θεοχάρης, αρχικά δεν θα μπορούσαν να το κάνουν τίποτα, αργότερα όμως θα μπορούσαν να κάνουν κάποιες συναλλαγές με το Δημόσιο.

Σε ερώτηση δε για το πώς θα αντιδρούσαν οι δανειστές μόλις μάθαιναν γι’ αυτήν την αλχημεία, ο κ. Θεοχάρης απάντησε:

«Με το που το μάθαιναν, θα μας έθεταν αμέσως εκτός ευρωσυστήματος και θα κήρυττ��ν τα ελληνικά ευρώ πλαστά».

Όπως αποκάλυψε μάλιστα ο κ. Θεοχάρης, ο ίδιος είχε την πληροφορία ότι στο υπουργείο Οικονομικών καταστρώνουν σχέδιο για επιστροφή στη δραχμή δύο μέρες πριν το καταγγείλει στη Βουλή, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης που τον κατηγόρησε ότι διαδίδει ψέματα.

Τόνισε μάλιστα ότι η ομάδα που κατέστρωνε το plan B αποτελούνταν από τέσσερα πέντε άτομα που δεν ήταν μόνο στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά και σε άλλα υπουργεία, ενώ για τον… «φίλο» στον οποίο αναφέρθηκε ο κ. Βαρουφάκης ότι τον βοηθούσε για την υποκλοπή των ΑΦΜ, ο κ. Θεοχάρης εκτίμησε ότι θα πρέπει να είναι γνωστός στο υπουργείο Οικονομικών.

Τέλος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού τόνισε ότι ο Γ. Βαρουφάκης και η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις και επιφυλάχθηκε να κινήσει το κόμμα του όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

«Αυτές οι ενέργειες, όπου μια ομάδα λειτουργεί μέσα στο κράτος για να παρακάμψει υπηρεσίες είναι ο ορισμός του παρακράτους. Αυτά όλα είναι αδιανόητα», είπε.

Για παρακράτος έκανε λόγο στην ίδια εκπομπή και ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γ. Ρωμανιάς, ενώ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με ένα ειρωνικό tweet σχολίασε:

«Σε όσα αντιφατικά λέει και κάνει ο Γ. Βαρουφάκης, ιδίως μετά την αντικατάστασή του από υπουργός Οικονομικών, ταιριάζει το “ουδέν σχόλιον”...».

Ο Μ. Κεφαλογιάννης πάλι στην πρωινή εκπομπή του Mega τόνισε ότι το ζήτημα πρέπει να παραπεμφθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και σημείωσε ότι αν αυτά που λέει ο Γ. Βαρουφάκης είναι ψέματα, η κυβέρνηση πρέπει να τα διαψεύσει.

«Για μένα το έγκλημα είναι εντελώς διαφορετικό αν ισχύουν όλα αυτά που λέει η εφημερίδα και ο κύριος Βαρουφάκης. Η παράδοση των ΑΦΜ και ο έλεγχος του software της γενικής γραμματείας εσόδων από την τρόικα, τους Γερμανούς και τους θεσμούς και η μη πρόσβασή της στις ελληνικές αρχές. Αυτό είναι το κακούργημα για μένα», είπε στην ίδια εκπομπή ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης από το ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «ο κ. Βαρουφάκης κάθε εβδομάδα θα μας εκπλήσσει με ένα καινούριο ζήτημα».

«Το τι έχει κάνει ο κ. Βαρουφάκης δεν είναι μόνο προσωπικό του θέμα. Δεν είναι θέμα προσωπικής στρατηγικής ή η κα Κωνσταντοπούλου όπως διαβάζουμε στα μέσα. Είναι ευθύνη του Πρωθυπουργού. Ο ίδιος τους επέλεξε, ο ίδιος συγκρότησε την κυβέρνηση αυτή, πρώτη φορά Αριστερά, με τον κ. Καμμένο και με όλους αυτούς τους τύπους οι οποίοι παίζουν στην πλάτη μας έξι μήνες, καταστρέφοντας την πραγματική οικονομία», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top