Θα μας τρελάνει ο Βαρουφάκης! Διέψευσε τα περί Plan B για να τα επιβεβαιώσει στην Telegraph

Έξαλλοι στον ΣΥΡΙΖΑ. Ποια βουλευτής τον αποκάλεσε "Βουγιουκλάκη της πολιτικής";

Θα μας τρελάνει ο Βαρουφάκης! Διέψευσε τα περί Plan B για να τα επιβεβαιώσει στην Telegraph

​Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι, λέει ο σοφός λαός και αποδεικνύεται περίτρανα στην περίπτωση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, ο οποίος συνηθίζει να λέει ή να σχεδιάζει κάτι και μετά από τις αντιδράσεις που δημιουργούνται να το παίρνει πίσω και να το διαψεύδει.

Έτσι, ενώ την Κυριακή διαρρήγνυε τα ιμάτιά του στο Star ότι ουδέποτε είχε Plan B με το οποίο σχεδίαζε υπό άκρα μυστικότητα να χακάρει τα ΑΦΜ των φορολογούμενων για να περάσει στο παράλληλο νόμισμα όταν οι δανειστές θα έκλειναν τις τράπεζες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για «ευφάνταστα δημοσιεύματα», σε νέα του συνέντευξη στην Telegraph ομολόγησε ότι όντως είχε κρυφό σχέδιο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Telegraph, ο Γ. Βαρουφάκης σχεδίαζε ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα μέσα στο πλαίσιο του ευρώ, αλλά με τη δυνατότητα «εν μία νυκτί να μετατραπεί σε μία νέα δραχμή».

Το σχέδιο αυτό μάλιστα, όντως περιελάμβανε και υποκλοπές ΑΦΜ των φορολογουμένων, όπως αποκάλυψε η Καθημερινή.

Ο Γ. Βαρουφάκης μίλησε στον δημοσιογράφο Άμπροουζ Έβανς Πρίτσαρντ, αποκαλύπτοντάς του ότι οι αναφορές για το Plan B «είναι ακριβείς, αλλά ορισμένα ελληνικά ΜΜΕ διαστρέβλωσαν τις θέσεις του, κάνοντάς τον να φανεί σ��ν να σχεδίαζε εξ αρχής την επιστροφή στη δραχμή».

«Το νόημα όλων αυτών είναι ότι θέλουν να με εμφανίσουν ως έναν αδίστακτο υπουργό Οικονομικών και μου έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για προδοσία. Είναι όλα μέρος μιας προσπάθειας να ακυρώσουν τους πρώτους πέντε μήνες της παρούσης κυβέρνησης και να την βάλουν στο σκουπιδοντενεκέ της ιστορίας», δήλωσε στην Telegraph ο πρώην υπουργός Οικονομικών και σημείωνε ότι «αυτό διαστρεβλώνει εξ ολοκλήρου τον σκοπό μου για παράλληλη ρευστότητα».

varoufakis_telegraph.jpg

«Ήμουν πάντα κατά της διάλυσης του ευρώ, γιατί ποτέ δεν ξέρεις ποιες σκοτεινές δυνάμεις θα μπορούσαν να απελευθερωθούν στην Ευρώπη», συνέχισε ο κ. Βαρουφάκης και παραδέχθηκε τα όσα γράφτηκαν περί χακαρίσματος των ΑΦΜ των Ελλήνων πολιτών.

«Αποφασίσαμε να χακάρουμε το λογισμικό του υπουργείου μου. Με το πάτημα ενός κουμπιού θα μας επιτρεπόταν να διανείμουμε pin σε κάθε κάτοχο ΑΦΜ, δηλαδή σε κάθε φορολογούμενο (...) Αυτό θα δημιουργούσε ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα, δίνοντάς μας λίγο αέρα να αναπνεύσουμε, ενώ οι τράπεζες θα ήταν κλειστές... Αυτό το σχέδιο αναπτύχθηκε πολύ καλά και θα έκανε μεγάλη διαφορά, επειδή πολύ γρήγορα θα μπορούσαμε να το επεκτείνουμε, χρησιμοποιώντας εφαρμογές σε smartphones (apps) και θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα παράλληλο σύστημα σε λειτουργία, το οποίο θα ήταν μεν προσδιορισμένο σε ευρώ, αλλά εν μια νυκτί θα μπορούσε να μετατραπεί και σε μια νέα δραχμή», ομολόγησε.

Σύμφωνα μάλιστα με tweet του Βρετανού δημοσιογράφου, Έβανς Πρίτσαρντ, ο ίδιος επικοινώνησε με δύο πρόσωπα, τα οποία και επιβεβαίωσαν ότι είχαν ακούσει για το περίφημο Plan B του Γ. Βαρουφάκη.

varoufakis_telegraph1.jpg
«Και οι δύο επιβεβαιώνουν τα πάντα», έγραψε ο δημοσιογράφος στο twitter.

Άδειασμα Μάρδα στον Βαρουφάκη: «Ωραίο μυθιστόρημα το σχέδιο Β»

Τον Γ. Βαρουφάκη άδειασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δ. Μάρδας για το εναλλακτικό του σχέδιο.

«Σε επίπεδο κυβερνητικής πολιτικής δεν συζητήθηκε ποτέ κάτι τέτοιο. Δεν έχουν συζητηθεί ουδέποτε όλα αυτά. Το σχέδιο θυμίζει ένα ωραίο μυθιστόρημα», είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega την Κυριακή.

Μάλιστα ερωτηθείς αν ο πρωθυπουργός θα δώσει διευκρινήσεις επί του θέματος, ο κ. Μάρδας είπε ότι ο Α. Τσίπρας «έχει απαντήσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Εάν τεθεί ζήτημα νομιμότητας, θα υπάρξει η προβλεπόμενη διαδικασία».

Έξαλλοι στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Βαρουφάκη

Την ίδια ώρα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης ακούνε Βαρουφάκης και βγάζουν καπνούς από τα αυτιά, με αρκετούς να ζητούν τη διαγραφή του από το κόμμα.

Μάλιστα με δημόσιες τοποθετήσεις τους δεν κρύβουν την έντονη δυσαρέσκειά τους με την στάση που κρατά ο πρώην υπουργός Οικονομικών μετά από την παραίτησή του.

«Είναι αλήθεια ότι ο αγαπητός Γιάνης Βαρουφάκης δείχνει τον τελευταίο καιρό μία αμετροέπεια σε σχέση με αυτά τα οποία ή γνώριζε ή προωθούσε στα πλαίσια του μεγάλου καθήκοντος που είχε και του εμπιστεύθηκε ο Πρωθυπουργός, του πρώην υπουργού Οικονομικών», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Ο κ. Βαρουφάκης είναι η Βουγιουκλάκη της πολιτικής. Με κάθε σεβασμό στην συγχωρεμένη... Μιλάει πέντε φορές τη μέρα και δίνει 15 συνεντεύξεις. Όταν μιλάς τόσο πολύ, τι θα είναι επίλογος και τι πρόλογος, δε θυμάσαι ούτε εσύ», δήλωσε με τη σειρά της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ε. Αυλωνίτου, η οποία αμφισβήτησε και την αξιοπιστία του και ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα.

«Ψήφισε στην πρώτη ψηφοφορία “όχι”, στη δεύτερη “ναι”, αλλά ενδιάμεσα στην επιτροπή οικονομικών, “παρών”. Καταλαβαίνετε τι αξιοπιστία έχει. Αυτό που είπε για το ΑΦΜ είναι κακουργηματική πράξη και πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top