Βαρουφάκης: «Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να παραιτηθεί»

''Αυτή η συμφωνία που προωθείται είναι μέρος του σχεδίου του Σόιμπλε για να πετύχει το Grexit που έχει σχεδιάσει''

Βαρουφάκης: «Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να παραιτηθεί»

​Το «γάντι» στο Μέγαρο Μαξίμου πετάει και πάλι ο Γιάνης Βαρουφάκης, λίγες μέρες αφότου ψήφισε «ναι» στο δεύτερο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, ενώ καλεί την κυβέρνηση να παραιτηθεί, σε συνέντευξή του στην RealNews!

«Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να παραιτηθεί. Είχαμε συμφωνήσει όλοι μαζί ότι εκείνο που επιδιώκουμε είναι μια συμφωνία με τους εταίρους οικονομικά διαχειρίσιμη και πολιτικά έντιμη. Και ότι αν δεν τα καταφέρνουμε θα παραδώσουμε τα κλειδιά στο μνημονιακό μπλοκ, που γνωρίζει πολύ καλά να εφαρμόζει μνημόνια».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει ότι αυτό το μνημόνιο είναι κομμάτι του σχεδίου του Σόιμπλε για… Grexit!

«Αυτή η συμφωνία που προωθείται είναι μέρος του σχεδίου του Σόιμπλε για να πετύχει το Grexit που έχει σχεδιάσει. Η κυβέρνηση με την συμφωνία κάνει το καλύτερο δώρο στον Σόιμπλε. Προφανώς θα το καταψηφίσω (το μνημόνιο)».

Μάλιστα, αναλύει και το πώς θα οδηγήσει ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ την Ελλάδα σε έξοδο από το ευρώ. «Τα χρήματα που προβλέπονται από την αύξηση του ΦΠΑ δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να εισπραχθούν. Ούτε υπάρχει κανείς- ακόμα και στην κυβέρνηση- που πιστεύει ότι το 2018 θα επιτευχθεί πλεόνασμα 3,5% ή ότι φέτος θα υπάρξει πλεόνασμα 1%. Οπότε ο Σόιμπλε θα δικαιούται να πει: «Καμία κυβέρνηση στην Ελλάδα, Δεξιά ή Αριστερή δεν μπορεί να πιάσει τους στόχους. Εμείς πάλι δώσαμε ��εφτά αλλά αυτοί μόνο προβλήματα είναι. Μόνη λύση συνεπώς και για την ίδια την Ελλάδα και για την Ευρώπη είναι το Grexit».

Ο ίδιος λέει πως πλέον η κυβέρνηση Τσίπρα θυμίζει Στάλιν μιας και πρόκειται να ψηφίσει το μνημόνιο, παρότι διαφωνεί με αυτό!

«Τι πάει να πει πιστεύουμε το «χ» αλλά θα ψηφίσουμε το «ψ». Αυτό θυμίζει τον Στάλιν. Την εκτροπή του δημοκρατικού σοσιαλισμού σε σταλινισμό. Εάν πιστεύεις το «χ» και εφαρμόζεις το «ψ» ή στην πορεία θα μεταλλαχθείς ή θα αναγκαστείς ως κυβέρνηση να προσφύγεις στον αυταρχισμό για να το επιβάλεις».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε επίσης ότι ο λόγος που ψήφισε «ναι» στα προαπαιτούμενα τη δεύτερη φορά ήταν «για τον Αλέξη και τον Ευκλείδη, για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ που δεν πρέπει να διαρραγεί, για την ενίσχυση της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top