Η κυβέρνηση δίνει τα κλειδιά του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στην τρόικα!

"Ξεκινούν την Δευτέρα οι διαπραγματεύσεις"είπε στο Reuters Έλληνας αξιωματούχος

Η κυβέρνηση δίνει τα κλειδιά του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στην τρόικα!

​Στο… Σούνιο για μπάνιο τους περιμέναμε, στα αρχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους μάλλον θα τους δούμε! Ο λόγος για τους τροικανούς και για το μέρος τελικά που θα πραγματοποιούν τους ελέγχους της ελληνικής οικονομίας.

Μπορεί εδώ και πέντε μήνες να ακούγαμε την κυβέρνηση να υποστηρίζει μεταξύ άλλων πως δεν θα επιτρέψει ποτέ στους εκπροσώπους των δανειστών να μπαινοβγαίνουν στα υπουργεία, ωστόσο λίγο οι… ζέστες, λίγο οι πιέσεις, λίγο και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ φαίνεται πως έκαναν τον κύριο Τσίπρα να αλλάξει γνώμη, κάνοντας ένα βήμα πίσω ώστε να ξεμπλοκάρουν οι διαπραγματεύσεις μετά την εμπλοκή από το ΔΝΤ και την Κομισιόν.

Πιο συγκεκριμένα, ενώ στην απαντητική επιστολή του ΔΝΤ το πότε, πού και πώς θα διεξαχθεί ο νέος γύρος των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των ελεγκτών της νέας Τρόικας φαίνεται ότι παραμένει ανοιχτό, κυβερνητικός αξιωματούχος που μίλησε στο πρακτορείο Reuters υποστηρίζει ότι όλα τα πρακτικά ζητήματα έχουν λυθεί και οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα.

Μάλιστα όπως τόνισε ο ίδιος αξιωματούχος, «δεν έχουμε κάποι�� πρόβλημα με το να επισκεφθούν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους».

Ο ίδιος Έλληνας αξιωματούχος αρνήθηκε, επίσης, ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κρατήσει την ομάδα των δανειστών μακριά από τα κυβερνητικά κτήρια.

Και ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στο ΣΚΑΙ είπε πάντως ότι «αν η συμφωνία λέει ότι πρέπει να επισκεφθούν τα υπουργεία, θα πρέπει να το δεχθούμε».

Βεβαίως... βασικό αίτημα των δανειστών παραμένει το τετ α τετ με υπουργούς και όσο συνεχίζεται το σπασμένο τηλέφωνο με το που, πως και ανάμεσα σε ποιους θα γίνονται οι επαφές και οι συζητήσεις και το που θα διαμένουν οι εμπειρογνώμονες όσο είναι στην Αθήνα, εξαντλείται άσκοπα ο χρόνος για να επιτευχθεί συμφωνία σχετικά με το νέο Μνημόνιο και τη νέα δανειακή σύμβαση πριν από τη λήξη των ελληνικών ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στις 20 Αυγούστου, είτε για να δοθεί δεύτερο δάνειο-γέφυρα προς τη χώρα μας, ώστε να αποπληρωθούν τα προαναφερθέντα ομόλογα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top