ΔΝΤ: επιβεβαίωσε ότι έλαβε το αίτημα της Ελλάδας για νέα δανειακή διευκόλυνση

ΔΕΙΤΕ την σύντομη ανακοίνωση

​Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιβεβαίωσε ότι έλαβε την επιστολή της κυβέρνησης της Ελλάδας με την οποία ζητείται από τον διεθνή χρηματοπιστωτικό οργανισμό νέα δανειακή διευκόλυνση.

«Θα συζητήσουμε με τις ελληνικές αρχές και με τους Ευρωπαίους εταίρους μας το χρόνο και τους όρους των συνομιλιών» για το θέμα αυτό, προσέθεσε το ΔΝΤ σε σύντομη ανακοίνωσή του.

Την Παρασκευή, το υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας ανακοίνωσε ότι υποβλήθηκε επίσημα αίτημα στο Ταμείο για μια νέα δανειακή διευκόλυνση.

Επίσης την Δευτέρα 27 Ιουλίου στις 4 το απόγευμα ώρα Αθήνας θα υπάρξει ενημέρωση τύπου από το ευρωπαϊκό τμήμα του ΔΝΤ για την Ελλάδα ενώ την Τετάρτη 29 Ιουλίου θα υπάρξει ενημέρωση από την ίδια την Κριστιν Λαγκάρντ για την Ελλάδα.

Η Ελλάδα αναμένεται να αρχίσει συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top