Η Ελλάδα έστειλε αίτημα στο ΔΝΤ: Ζητάμε νέα δανειακή διευκόλυνση

Υπογράφει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος – ΔΕΙΤΕ την επιστολή

Η Ελλάδα έστειλε αίτημα στο ΔΝΤ: Ζητάμε νέα δανειακή διευκόλυνση
Επιστολή στο ΔΝΤ, όπως αναμενόταν, ζη��ώντας νέα δανειακή διευκόλυνση απέστειλε η Ελλάδα, ανοίγοντας τον δρόμο για την έλευση της τρόικας που θα είναι πλέον… τετράδα (λόγω και της συμμετοχής του ESM).
Όπως αναφέρεται, η Ελλάδα έχει δεσμευθεί να εφαρμόσει μια σειρά από πολιτικές που «θα ενδυναμώσουν τη δημοσιονομική βιωσιμότητα, θα ενισχύσουν τη χρηματοοικονομική σταθερότητα, τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και, κυρίως, θα κατανείμουν το κόστος της οικονομικής προσαρμογής με τρόπο δίκαιο».
«Κατ’ εφαρμογή της απόφασης της Συνόδου Κορυφής της 12ης Ιουλίου 2015, σας ενημερώνουμε ότι αιτούμεθα μίας νέας δανειακής διευκόλυνσης από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» αναφέρεται στη συνέχεια στην επιστολή που υπογράφεται από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Η επιστολή μεταφρασμένη:
«Αγαπητή Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου,
Οι ελληνικές αρχές έχουν δεσμευθεί να εφαρμόσουν μία σειρά από πολιτικές, οι οποίες θα ενδυναμώσουν τη δημοσιονομική βιωσιμότητα, θα ενισχύσουν τη χρηματοοικονομική σταθερότητα, τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και, κυρίως, θα κατανείμουν το κόστος της οικονομικής προσαρμογής με τρόπο δίκαιο, διορθώνοντας έτσι τις αδικίες του παρελθόντος.
Βεβαίως, κάποια από αυτά τα μέτρα έχουν ήδη νομοθετηθεί. Εκτιμούμε, όμως, ότι θα χρειαστεί αρκετός χρόνος πριν η ελληνική οικονομία μπορέσει να ανταποκριθεί και να επιστρέψει σε ένα δυναμικό και βιώσιμο δρόμο ανάπτυξης με δικαιοσύνη και κοινωνική συνοχή.
Με βάση τα παραπάνω και με στόχο να ανταποκριθούμε σε αυτές τις προκλήσεις, έχουμε αιτηθεί μίας νέας τριετούς δανειακής σύμβασης, η οποία έχει ήδη γίνει κατ’ αρχήν δεκτή, και οι όροι της οποίας είναι σήμερα υπό διαπραγμάτευση.
Ως εκ τούτου, και κατ’ εφαρμογή της απόφασης της Συνόδου Κορυφής της 12ης Ιουλίου 2015, σας ενημερώνουμε ότι αιτούμεθα μίας νέας δανειακής διευκόλυνσης από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Προσδοκούμε τη συνέχιση της συνεργασίας μας με το Ταμείο».
Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το νέο αίτημα της Ελλάδας στο ΔΝΤ στην αγγλική γλώσσα: Επιστολή ΔΝΤ.pdf
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top