Μεϊμαράκης: «Είμαστε η παράταξη που υπηρετεί την εθνική ενότητα και την πρόοδο»

«Θα ήταν πολύ καλύτερα για τη χώρα αν δεν είχαν ρίξει τη κυβέρνηση»

​Ομόφωνα η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ ενέκρινε την απόφαση των κομματικών οργάνων του κόμματος για την παραμονή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Στην ομιλία του ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε ότι η Ελλάδα διέρχεται κρίσιμες περιστάσεις, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχασε πολύτιμο χρόνο τους τελευταίους έξι μήνες, προκαλώντας τεράστια ζημιά στη χώρα.

«Η πατρίδα μας διέρχεται κρίσιμες περιστάσεις. Αυτές τις μέρες εξαρτάται αν θα προχωρήσει μπροστά. Χάθηκαν πολλά τους τελευταίους μήνες. Με τεράστιο κόστος. Οι 6 μήνες που πέρασαν γύρισαν στα πιο βαθιά της κρίσης. Ήμασταν σε τροχιά ανάπτυξης και γυρίσαμε σε τροχιά ύφεσης. Τώρα πάμε σε ύφεση. Είχε αρχίσει να μειώνεται η ανεργία, τώρα είναι πάλι σε έξαρση. Η οικονομία έχει παγώσει», είπε ο κ. Μεϊμαράκης και υπερασπίστηκε το έργο της κυβέρνησης Σαμαρά επισημαίνοντας πως η χώρα έβγαινε από τα μνημόνια και την κρίση.

«Οι κίνδυνοι είναι μπροστά μας. Δεν επιτρέπεται στους πολίτες να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν γιατί έχουν και αυτοί ευθύνη με την πολιτική τους συμπεριφορά. Η αλήθεια είναι γνωστή πλέον. Δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για ευθύνες», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Τα μνημόνια ήταν αναγκαία πολιτική για να ορθοποδήσει η χώρα. Η τελευταία ευκαιρία δεν μπορεί να χαθεί. Κοστίζει η σύγκρουση με την λογική και την πραγματικότητα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε ακόμα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έριξε την προηγούμενη κυβέρνηση για να μην φανούν τα οφέλη από τις θυσίες του ελληνικού λαού και προειδοποίησε ότι τα χρονικά περιθώρια για το τρίτο μνημόνιο είναι ασφυκτικά.

«Δεν ξέρουμε τι θα κάνει η κυβέρνηση. Θεωρούμε επιτακτικά αναγκαίο να φτιάξει ένα σχέδιο η κυβέρνηση και να προτείνει άλλα μέτρα εκεί που προτείνονται υφεσιακά και άδικα. Είμαστε παρόντες να τους βοηθήσουμε. Τα μέτρα που παίρνουν είναι ιδιοκτησίας της κυβέρνησης», είπε και συνέχισε:

«Εμείς θέλουμε η κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της. Θα πρέπει να μας εξηγήσει γιατί θα πάει σε εκλογές. Για να λύσει τα εσωτερικά τους προβλήματα; Πρέπει να τους πείσουμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Οφείλουμε να είναι δυναμικά παρόντες».

Ο Β. Μεϊμαράκης τόνισε ακόμα ότι η ΝΔ δεν θα συμβιβαστεί με τον νοσηρό κρατισμό, επισημαίνοντας ότι πρέπει η χώρα να αφήσει πίσω της το κλίμα αβεβαιότητας.

Αναφέρθηκε επίσης με πολύ θερμά λόγια στα ιστορικά στελέχη της ΝΔ και θέλοντας να προσδιορίσει το πολιτικό στίγμα της ΝΔ είπε:

«Η ΝΔ ακολουθεί τον μεσαίο δρόμο, του κοινωνικού και μεταρρυθμιστικού κέντρου, της μετριοπάθειας, της λογικής, της σύνθεσης δυνάμεων. Πρέπει να αθροίζουμε δυνάμεις. Θέλουμε όλους τους σοβαρούς και λογικούς ανθρώπους να έρθουν στη ΝΔ να συνδιαμορφώσουμε το νέο πρόγραμμα. Τους απλώνουμε το χέρι να προχωρήσουμε όλοι μαζί. Είμαστε η παράταξη που υπηρετεί την εθνική ενότητα, η παράταξη της ευθύνης που δεν διστάζει να αναλάβει το κόστος που απαιτείται. Εμείς έχουμε στο επίκεντρο της πολιτικής μας τον άνθρωπο. Είναι η παράταξη της γνήσιας κοινωνικής ευαισθησίας. Η παράταξη που στηρίζει την ιδιωτική πρωτοβουλία, την παραγωγή, τη δημιουργία με στόχο την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top