Μετά την εμπλοκή με το ΔΝΤ δεν έρχονται στην Αθήνα ούτε οι υπόλοιποι εκπρόσωποι της τρόικας

Από Σαββατόκυριακο και… βλέπουμε

Μετά την εμπλοκή με το ΔΝΤ δεν έρχονται στην Αθήνα ούτε οι υπόλοιποι εκπρόσωποι της τρόικας

​Μαζέψτε τα κόκκινα χαλιά, η τρόικα τελικά δεν θα επιστρέψει σήμερα στην Αθήνα για να ξεκινήσουν οι έλεγχοι και οι διαπραγματεύσεις για το τρίτο Μνημόνιο, καθώς μετά την… εμπλοκή που προέκυψε με το ΔΝΤ γιατί η Ελλάδα δεν απέστειλε επίσημο αίτημα ανέβαλαν την έλευσή τους για σήμερα και οι εκπρόσωποι της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ESM.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως δεν τίθεται θέμα εμπλοκής και μη έλευσης της τρόικας στην Αθήνα, τονίζοντας ότι το θέμα είναι διαδικαστικό.

Μέσα στις επόμενες ώρες μάλιστα αναμένεται να οριστικοποιηθεί το πού και το πώς θα γίνουν οι συζητήσεις, μιας και ο πρόεδρος του ΣΟΕ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους θεσμούς και τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, Σ. Σαγιά.

Κατά πάσα πιθανότητα οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα, καθώς καμία από τις δύο πλευρές δεν θέλει να χάσει χρόνο με στόχο να ολοκληρωθεί η συμφωνία μέχρι τις 20 Αυγούστου.

Αν γίνει αυτό η Ελλάδα θα μπορεί να λάβει 5 δισ. ευρώ από τον ESM για να αποπληρώσει το ομόλογο των 3,2 δισ. ευρώ της ΕΚΤ που λήγει τότε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top