ΒΟΜΒΑ από Πανούση: «Μου είχαν ζητήσει να έχω έτοιμο σχέδιο σε περίπτωση Grexit»

Βέβαιος για εκλογές τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο

ΒΟΜΒΑ από Πανούση: «Μου είχαν ζητήσει να έχω έτοιμο σχέδιο σε περίπτωση Grexit»

​Μια αποκάλυψη βόμβα έκανε σήμερα στην πρωινή εκπομπή του Mega ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούσης, λέγοντας ότι του είχε ζητηθεί να έχει έτοιμο σχέδιο σε περίπτωση Grexit.

«Εμένα μου είχε ζητηθεί να προετοιμαστώ και ήμουν έτοιμος. Η αστυνομία πρέπει να έχει πάντα κάποιες εκδοχές. Το υπουργείο μας δεν θα παρήγαγε τη δραχμή. Αυτές είναι αποφάσεις άλλων οργάνων. Αν όμως αποφασιζόταν να βγούμε -επαναλαμβάνω: από άλλα όργανα, από άλλους αρμόδιους. Έπρεπε η αστυνομία να είχε ένα σχέδιο. Και είχε. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είχε αποφασιστεί το Grexit», είπε.

Μάλιστα σε ερώτηση αν ήξερε, ως μέλος του υπουργικού συμβουλίου ότι πάμε για Grexit, απάντησε αρνητικά.

«Μου ζητήθηκε να είμαι έτοιμος σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Ήμουν έτοιμος ήδη εγώ», πρόσθεσε ο κ. Πανούσης, ενώ αποκάλυψε ότι στο υπουργικό συμβούλιο πριν από το δημοψήφισμα υπήρχε ενημέρωση ότι θα κλείσουν οι τράπεζες, παρά το γεγονός ότι ο Α. Τσίπρας είχε δηλώσει πως αιφνιδιάστηκε από την εξέλιξη αυτή και είχε ζητήσει παράταση του προγράμματος μέχρι να ολοκληρωθεί το δημοψήφισμα.

Σε ερώτηση δε για το πόσους αστυνομικούς είχε βάλει να φυλάνε το Νομισματοκοπείο, ο κ. Πανούσης απάντησε:

«Αυτό δεν ισχύει. Κανέναν. Ξέρετε, στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται, υπήρχε κίνδυνος στο Αιγαίο, είναι και οι τζιχαντιστές».

Ο Γ. Πανούσης σχολίασε και την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι υπάρχει τρικομματική κυβέρνηση, καθώς «εντός του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί ένα πλήρως αυτόνομο κέντρο εξουσίας με διαφορετική γραμμή και οργ��νωση σε σχέση με το υπόλοιπο κόμμα».

«Οι αριθμοί, συν-πλην ένα είναι οι ίδιοι αν παρατηρήσει κανείς τις ψηφοφορίες. Υπάρχει ένας συγκροτημένος πυρήνας με σαφή διαφορά στρατηγικής και θα συνεχίσει να υπάρχει πρόβλημα. Για το λόγο αυτό μίλησα για γάγγραινα », πρόσθεσε και άφησε να εννοηθεί ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να λάβει σύντομα πρωτοβουλίες, ώστε να απομακρύνει τον πυρήνα αυτό.

Αναφερόμενος τέλος στο ενδεχόμενο εκλογών, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε βέβαιος ότι θα γίνουν ή τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top