Κερδίζει χρόνο ως το Σεπτέμβρη: Πάει για ξεκαθάρισμα του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συμφωνία ο Τσίπρας

«Δεν συζητάει τίποτα με τη χώρα στον αέρα» τονίζουν συνεργάτες του

Μπορεί η κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας να θέλουν να κρατήσουν χαμηλά τους τόνους ωστόσο είναι γεγονός ότι το ρήγμα που έχει δημιουργηθεί από τις ψηφοφορίες στη Βουλή είναι μεγάλο και –όπως όλα δείχνουν- μη αναστρέψιμο.

Με την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός επιθυμεί να βάλει στον πάγο τα εσωκομματικά μέτωπα, θέλοντας να κερδίσει χρόνο μέχρι τον Σεπτέμβρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έχει ξεκάθαρο προσανατολισμό να κλείσει τη συμφωνία πριν από κάθε εσωκομματική κίνηση. Όπως τονίζουν συνεργάτες του, «δεν συζητάει οτιδήποτε άλλο με τη χώρα στον αέρα».

Έχοντας αναφερθεί σε «ευρείες συλλογικές διαδικασίες», το δεύτερο βήμα του πρωθυπουργού θα είναι ένα συνέδριο προς τα τέλη Αυγούστου-αρχές Σεπτέμβρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός στοχεύσει σε ένα συνέδριο στα ευρωπαϊκά πρότυπα, ανοικτό και στην κοινωνία και τους φορείς, και όχι αμιγώς κομματικό.

Όπως σχολιάζουν συνεργάτες του, η «πτέρυγα» Λαφαζάνη και Κωνσταντοπούλου θα είναι μειοψηφία και έτσι ο πρωθυπουργός θα μπορεί να πάρει απόφαση πλειοψηφίας που θα αναδείξει τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ, πηγαίνοντας σε ένα νέο κεντροαριστερό κόμμα, χωρίς τον ριζοσπαστισμό που είχε τόσα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ.