ΔΝΤ κατά Σόιμπλε: Εμείς δεν στηρίξαμε ποτέ τις προτάσεις του για προσωρινό Grexit

Αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για το ρόλο του ΔΝΤ στο 3ο πρόγραμμα της Ελλάδας

ΔΝΤ κατά Σόιμπλε: Εμείς δεν στηρίξαμε ποτέ τις προτάσεις του για προσωρινό Grexit

Την τακτική του σκωτσέζικου ντους συνεχίζει το ΔΝΤ απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση για το πότε θα επιστρέψουν τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Ταμείου Τζέρι Ράις από την Ουάσινγκτον απέφυγε να δεσμευτεί για το αν, το πότε και το πώς θα επιστρέψουν τα τεχνικά κλιμάκια του ΔΝΤ στην Ελλάδα με επικεφαλής την -γνωστή από την περίπτωση της Κύπρου- Ντέλια Βελκουλέσκου.

Παράλληλα, ο ίδιος διέψευσε την φημολογία ότι η ελληνική κυβέρνηση ήταν αυτή που ζήτησε την αντικατάσταση του κ. Γκογιάλ, την οποία απέδωσε σε μία συνηθισμένη εναλλαγή προσώπων και ρόλων στο εσωτερικό του ΔΝΤ.

«Εμείς δεν στηρίξαμε ποτέ τις προτάσεις του για προσωρινό Grexit»

Ο κ. Ράις επέλεξε να διαχωρίσει πλήρως την θέση του ΔΝΤ από την πρόταση Σόιμπλε για προσωρινό Grexit, τονίζοντας ότι «το Ταμείο δεν στήριξε ποτέ τέτοιες προτάσεις».

«Για εμάς το βασικό σενάριο πάνω στο οποίο δουλεύουμε περιλαμβάνει ως δεδομένο την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ» τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

Ανοικτό από ΔΝΤ το θέμα της συμμετοχής του στο τρίτο πρόγραμμα της Ελλάδας

Αναφορικά με το θέμα ελάφρυνσης χρέους της Ελλάδας, o εκπρόσωπος τύπου του Ταμείου έθεσε ως προϋπόθεση -μεταξύ άλλων- την ελάφρυνση χρέους.

Όπως τόνισε, είναι απαραίτητη για τη συμμετοχή του ΔΝΤ σε ένα πρόγραμμα, προσθέτοντας ωστόσο ότι είναι απαραίτητες και οι σκληρές μεταρρυθμίσεις για την Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top