Χρυσόγονος: «Δεν θα ωφελούσαν οι εκλογές σύντομα»

«Παιδική χαρά η Αργεντινή σε περίπτωση Grexit»

Χρυσόγονος: «Δεν θα ωφελούσαν οι εκλογές σύντομα»

​Κατά του ενδεχόμενου πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, τάχθηκε την Πέμπτη το πρωί ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Χρυσόγονος, μετά και από την ψήφιση του νομοσχεδίου με το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων στη Βουλή.

«Αυτή τη στιγμή νομίζω ότι το σενάριο να πάμε άμεσα σε εκλογές δεν θα ωφελούσε καθόλου τον τόπο, έχουμε μπροστά μας μια διαπραγμάτευση, δεν έχουμε κλείσει τίποτα με τους δανειστές, δύσκολα νομίζω ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε εκλογές τέλος Σεπτέμβρη αρχές Οκτώβρη», είπε ο κ. Χρυσόγονος στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «συνταγματικά μια κυβέρνηση δεν χρειάζεται να υποστηρίζεται από 151 βουλευτές σε όλες τις ψηφοφορίες και πολιτικά θα μπορούσε να κάνει κανείς κάποιες χρονικές παραχωρήσεις, να πάνε πιο πίσω οι εκλογές, ούτως ώστε προηγουμένως να έχουμε διασφαλίσει ότι τουλάχιστον δεν θα χρεοκοπήσουμε».

Ο κ. Χρυσόγονος παραδέχτηκε ακόμα ότι θα είχε νόημα να υπάρξει μια θέση ζητήματος εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση και τόν��σε:

«Δεν βρισκόμαστε σε μια συνηθισμένη περίοδο, θα πρέπει να γίνουν κάποιες “εκπτώσεις” από όλους. Σαφώς αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί για μια τετραετία, αλλά το να γίνουν οι εκλογές χωρίς να έχει γίνει καμία συμφωνία είναι άκρως παρακινδυνευμένο».

Σχολιάζοντας την αρνητική ψήφο αρκετών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη χθεσινή ψηφοφορία, ο κ. Χρυσόγονος είπε ότι «δεν είναι πειστική εάν δεν συνοδεύεται από αντιπρόταση και δυστυχώς στο σημείο που έχουμε φθάσει οι άλλες εναλλακτικές είναι ακόμα χειρότερες».

«Είναι φανερό ότι υπάρχει μέσα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μια διαφωνία αρχής που όσο περνάνε οι μέρες και οι ψηφοφορίες φαίνεται ολοένα και δυσκολότερο να γεφυρωθεί άρα δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς το ενδεχόμενο της διάσπασης μέσα σε έναν ορίζοντα κάποιων μηνών», σημείωσε και αποκάλυψε ότι ο ίδιος δεν θα ήταν στους 32 διαφωνούντες εάν ήταν βουλευτής.

Όσο για τη στάση του Γ. Βαρουφάκη, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε:

«Είχε κάνει εντελώς λανθασμένους υπολογισμούς και εκτιμήσεις ως προς τον πραγματικό συσχετισμό δυνάμεων και ως προς τις πραγματικές προθέσεις των δανειστών».

Σχολιάζοντας τέλος τι θα συνέβαινε αν η κυβέρνηση δεν κατέληγε σε συμφωνία με τους δανειστές της, ο κ. Χρυσόγονος χαρακτήρισε «παιδική χαρά» τις εικόνες από την άτακτη χρεοκοπία της Αργεντινής το 2001 σε σχέση με αυτά που θα συνέβαιναν στην Ελλάδα σε περίπτωση Grexit.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top