Σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης Τσίπρας – Κωνσταντοπούλου με πεδίο μάχης το Μαξίμου

Σήμερα η κρίσιμη συνάντηση που θα κρίνει το μέλλον της Προέδρου της Βουλής

Σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης Τσίπρας – Κωνσταντοπούλου με πεδίο μάχης το Μαξίμου

​Σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης έχουν μπει πλέον ο πρωθυπουργός και η Πρόεδρος της Βουλής μετά και από την προσπάθεια χθες της Ζ. Κωνσταντοπούλου να βάλει εκ νέου εμπόδια στη διαδικασία της ψηφοφορίας, αλλά και την απόφασή της να καταψηφίσει και πάλι το δεύτερο νομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή για την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές.

Σήμερα στις 12:00, το Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται να γίνει το πεδίο μάχης του Α. Τσίπρα και της Ζ. Κωνσταντοπούλου, καθώς θα τεθούν επί τάπητος όλα όσα τους χωρίζουν.

Το βράδυ της Τετάρτης η Προέδρος της Βουλής στην τοποθέτησή της εκτός από τη διαφοροποίηση της από την κυβέρνηση, κατέστησε σαφές ότι δεν έχει πρόθεση να παραιτηθεί από το αξίωμά της και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να κατατεθεί πρόταση μομφής.

Όλα δείχνουν ότι η κα Κωνσταντοπούλου επιχειρεί να εξαντλήσει στο έπακρο όλα τα θεσμικά και πολιτικά όπλα που της παρέχει το αξίωμα της Προέδρου της Βουλής.

Ο Α. Τσίπρας πάλι δέχεται πιέσεις και από κυβερνητικά στελέχη να καρατομήσει την Πρόεδρο της Βουλής, αλλά κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί. Σήμερα πάντως αναμένεται να ζητήσει από την κα Κωνσταντοπούλου να διευκολύνει την κατάσταση και να παραιτηθεί, κρατώντας όλα τα προνόμια που θα έχει ως πρώην Πρόεδρος της Βουλής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top