Από σήμερα ξεκινά η διαπραγμάτευση για τη συμφωνία: Οι 4 άξονες της κυβέρνησης

Κυβερνητικές πηγές: Τελευταία φορά που γίνεται χρήση του κατεπείγοντος-Πρώτη ανάρτηση: 23/07/2015 04:01

«Εφεξής θα ακολουθείται η κανονική κοινοβουλευτική διαδικασία» σημείωσαν κυβερνητικοί κύκλοι στο περιθώριο της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, ξεκαθαρίζοντας πως ήταν η τελευταία φάση που έρχονται στη Βουλή νομοθετήματα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, μετά την αποψινή ψηφοφορία για τις τελευταίες προκαταρκτικές δράσεις, ξεκινά η διαπραγμάτευση για τη συμφωνία, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 20 Αυγούστου.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι σε αυτό το διάστημα αναμένονται νομοθετήματα που δεν σχετίζονται με τη συμφωνία, και τα οποία θα κινούνται στους τέσσερις άξονες που έθεσε ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε σύσκεψη με συνεργάτες του την περασμένη Τρίτη - άξονες στους οποίους, όπως είπε, θα πρέπει να ριχτεί το βάρος της κυβερνητικής πολιτικής. Ενδεικτικά, έκαναν αναφορά στο νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, η δημόσια διαβούλευση για το οποίο ξεκίνησε σήμερα.
Υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερις άξονες στους οποίους ο πρωθυπουργός είπε ότι θα πρέπει να ριχτεί το βάρος της κυβερνητικής πολιτικής αφορούν:
α) στην καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής
β) στην προώθηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων και αναγκαίων αλλαγών στο πολιτικό σύστημα
γ) στην προώθηση στοχευμένων δράσεων για τη στήριξη των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων
δ) στην προσπάθεια άμεσης προσέλκυσης επενδύσεων στην χώρα, ώστε να αντισταθμιστούν οι υφεσιακές τάσεις στην οικονομία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top