Μεϊμαράκης: Η κυβέρνηση υπέγραψε μεγάλο μνημόνιο και στέλνει το λογαριασμό στους πολίτες

Μεϊμαράκης: Η κυβέρνηση υπέγραψε μεγάλο μνημόνιο και στέλνει το λογαριασμό στους πολίτες

«Σήμερα κ. πρωθυπουργέ αισθάνομαι ότι δεν υπάρχει ανάγκη να σας απαντήσω, απευθυνθήκατε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ξεκινώντας την ομιλία του πριν την ψηφοφορία για το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για «πρωτοφανείς μέρες που ζούμε» και είπε χαμογελώντας: «Για πρώτη φορά πρωθυπουργός αναφέρεται στη διαδικασία. Αισθανθήκατε την ανάγκη να απαντήσετε στην κα Κωνσταντοπούλου, η οποία είδα πως σας χειροκροτούσε. Σηκώνω τα χέρια ψηλά!».

«Τα προαπαιτούμενα που ψηφίζουμε σήμερα ανοίγουν το δρόμο για το τρίτο μνημόνιο. Απομακρύνθηκε ο κίνδυνος άμεσης χρεοκοπίας, με τα χρήματα που μας έστειλαν οι πραξικοπηματίες και οι εκβιαστές, όπως τους αποκαλούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι κίνδυνοι χρεοκοπίας και εξόδου από το ευρώ υπάρχουν ακόμη» είπε ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υπέγραψε το «μεγάλο μνημόνιο» και στέλνει το λογαριασμό στους πολίτες.

«Πήρατε τη χώρα σε ανάπτυξη και την πήγατε στην ύφεση. Πήρατε υγιείς τράπεζες και τις κλείσατε. Σήμερα μας φέρατε πιο επώδυνη πρόταση από αυτή που φέρατε στο δημοψήφισμα» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος επεσήμανε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ψηφίζει «ναι» για να στηρίξει την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας και «να διασφαλίσουμε την πατρίδα στο ευρώ».

«Σας καλώ να αναγνωρίσετε τα καλά της κυβέρνησης Σαμαρά και να χτίσ��τε πάνω σε αυτά» είπε ο κ. Μείμαράκης, διευκρινίζοντας πως «τα στοιχεία μίας κακής συμφωνίας μπορούμε να τα διαπραγματευτούμε ξανά».

«Πρόοδος είναι να κρατήσουμε από το παρελθόν ό,τι το θετικό και να χτίσουμε πάνω στο μέλλον» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top