Τσακαλώτος: Οι θεσμοί μας είπαν να μη φέρουμε τις πρόωρες συντάξεις & τη φορολογία των αγροτών

Επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: Φέρετε μεγάλη ευθύνη για το bank run

Τσακαλώτος: Οι θεσμοί μας είπαν να μη φέρουμε τις πρόωρες συντάξεις & τη φορολογία των αγροτών

Στην αποκάλυψη του λόγου που τελικά δεν περιλαμβάνονται στο δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων οι πρόωρες συντάξεις και η φορολογία των αγροτών προέβη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών ήταν οι ίδιοι οι θεσμοί αυτοί που ζήτησαν να μην τα συμπεριλάβει η ελληνική κυβέρνηση: «Οι Θεσμοί μας είπαν να μην φέρουμε τώρα τις πρόωρες συντάξεις και ότι η αύξηση της φορολογικής βάσης είναι επαρκής με την αύξηση του ΦΠΑ».

Ο κ. Τσακαλώτος, σε πιο… ανεβασμένους τόνους απ’ ότι συνήθως, έκανε επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, καλώντας τα δύο κόμματα της προηγούμενης κυβέρνησης να μην μιλούν για ευθύνες «γιατί οι ευθύνες σας είναι μεγάλες». Παράλληλα, τα κατηγόρησε ότι επεδίωξαν το bank run για πολιτικούς λόγους.

Ο ίδιος, υπερασπίστηκε τον Γιάνη Βαρουφάκη μιλώντας για ενιαία διαπραγματευτική ομάδα εξαρχής, ενώ δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους πλειστηριασμούς: «Μέχρι την 1η Ιανουαρίου θα έχουμε φέρει την γενική λύση για τα κόκκινα δάνεια και μέσα σ’ αυτή θα είναι και η λύση για την πρώτη κατοικία, οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Τσακαλώτος εξαπέλυσε σκληρή επίθεση και στον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος με αφορμή τον κ. Παρασκευόπουλο είχε θέ��ει ζήτημα για το αν οι υπουργοί εισάγουν νομοσχέδια τα οποία δεν πιστεύουν: «Στην εποχή που ο Ανδρέας Λοβέρδος κρέμασε τις οροθετικές γυναίκες για μερικές εκατοντάδες ψήφους και στον αγώνα του να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη, θα έπρεπε να ακούει τους υπουργούς και τους βουλευτές του που έλεγαν “δεν πιστεύουμε στην μείωση των μισθών και των συντάξεων”. Στην διαπραγμάτευση υπάρχει και ο συμβιβασμός».

Αυτή τη επισήμανση έκανε έξαλλο τον κ. Λοβέρδο, ο οποίος κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών για μικροπολιτική και τόνισε πως την εντολή για τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών την έδωσε η εισαγγελία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top