O «κανόνας» της… Ζωής: «Έφαγε» μια ώρα από τη συζήτηση και… αποχώρησε από την έδρα!

Έκανε ξανά ψηφοφορία μήπως και αλλάξει η απόφαση της διάσκεψης των Προέδρων!

O «κανόνας» της… Ζωής: «Έφαγε» μια ώρα από τη συζήτηση και… αποχώρησε από την έδρα!

Ο «κανόνας» της… Ζωής μίλησε και πάλι!

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατάφερε να ξεκινήσει η συζήτηση στην Ολομέλεια με πάνω από μία ώρα καθυστέρηση!

Αφού η Πρόεδρος της Βουλής ζήτησε ενός λεπτού σιγή για τη δολοφονία του Σωτήρη Πέτρουλα και την εισβολή στην Κύπρο, στη συνέχεια θέλησε να γίνει ψηφοφορία για την απόφαση της διάσκεψης των Προέδρων επί της διαδικασίας. Ωστόσο και πάλι, η πρότασή της δεν βρήκε ανταπόκριση. Υπενθυμίζεται ότι η ίδια είχε προτείνει να τηρηθεί ο Κανονισμός και να είναι 10ώρη η συζήτηση (άρα να τελειώσει το πρωί της Πέμπτης).

Πολλοί βουλευτές που πήραν το λόγο (Νίκος Δένδιας, Ανδρέας Λοβέρδος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Χάρης Θεοχάρης) αναφέρθηκαν στην επιστολή της κας Κωνσταντοπούλου στον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καλώντας την κυβέρνηση να πάρει θέση ή ακόμη -όπως τόνισε ο κ. Δένδιας- και να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της Προέδρου της Βουλής.

«Η επιστολή μου είναι μομφή σε όσους απεργάζονται κατάλυση της δημοκρατίας στη χώρα» αποκρίθηκε η κα Κωνσταντοπούλου, η οποία, απαντώντας στον κ. Μητσοτάκη, είπε πως «δεν χρειάζεται ��α επισείετε επί έξι μήνες την απειλή της πρότασης μομφής εις βάρος της Προέδρου της Βουλής».

Παράλληλα, η κα Κωνσταντοπούλου είχε και «επεισόδιο» με τον Νίκο Φίλη. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ άφησε αιχμές για προσπάθειες της Προέδρου της Βουλής να καθυστερήσει τη διαδικασία, ενώ επικαλέστηκε το «άδειασμα» του Προκόπη Παυλόπουλου στην απαντητική επιστολή του προς την Πρόεδρο της Βουλής.

Η κα Κωνσταντοπούλου απάντησε με ειρωνεία στον κ. Φίλη αναρωτώμενη πως γνωρίζει τι αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην επιστολή του, αγνοώντας προφανώς ότι έχει δοθεί στη δημοσιότητα από το γραφείο Τύπου της Προεδρίας.

Η κα Κωνσταντοπούλου αποχώρησε από την έδρα λίγα λεπτά πριν τις 23.00 και «παρέδωσε» στον αντιπρόεδρο της Βουλής Αλέξη Μητρόπουλο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top