Απάντηση Παυλόπουλου σε Κωνσταντοπούλου: Εκφράζετε προσωπικές απόψεις, όχι της Βουλής

«Ούτως ή άλλως, δεν έχω θεσμική δυνατότητα για αυτό που ζητάτε»

Απάντηση Παυλόπουλου σε Κωνσταντοπούλου: Εκφράζετε προσωπικές απόψεις, όχι της Βουλής

Απάντηση στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία έστειλε επιστολή στον ίδιο και τον Αλέξη Τσίπρα, απέστειλε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Στην επιστολή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τονίζει πως η κα Κωνσταντοπούλου εκφράζει δικές της απόψεις και όχι του συνόλου του Σώματος και πως δεν έχει θεσμική και πολιτική αρμοδιότητα για να απευθυνθεί στους ομολόγους του, όπως του ζητά.

Η επιστολή του κ. Παυλόπουλου:

«Προς την Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου

Αθήνα, 22 Ιουλίου 2015

Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,

Στο πλαίσιο των κατά το Σύνταγμα καθηκόντων μου σας επισημαίνω ότι δεν έχω την θεσμική και πολιτική δυνατότητα ν’ ανταποκριθώ στο αίτημά σας περί ενημέρωσης Ομολόγων μου για το περιεχόμενο της με αρ. πρωτ. 2739/22.7.2015 επιστολής σας. Και τούτο διότι:

· Πρώτον, η επιστολή αυτή εκφράζει προσωπικές σας απόψεις, αφού δεν έχει ληφθεί απόφαση του Σώματος προς αυτή την κατεύθυνση. Ουδεμία διάταξη του Συντάγματος, αλλά ούτε και η διεθνής και ευρωπαϊκή πρακτική εν προκειμένω, μου επιτρέπουν να ενημερώνω σχετικώς Ομολόγους μου, πολλώ μάλλον όταν έχετε, όπως καλώς γνωρίζετε ως έγκριτη νομικός, την δυνατότητα απ’ ευθείας αλληλογραφίας μαζί τους.

· Δεύτερον, αλλά και αν ακόμη επρόκειτο για απόφαση του Σώματος και πάλιν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά το Σύνταγμα και την διεθνή και ευρωπαϊκή πρακτική, δεν θα είχε αρμοδιότητα και, άρα, δυνατότητα διαβίβασής της σε Ομολόγους του. Δοθέντος ότι και στην περίπτωση αυτή ουδόλως η Βουλή των Ελλήνων εμποδίζεται ν’ απευθύνεται ευθέως προς αυτούς.

Με τιμή

Προκόπιος Παυλόπουλος».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top