Επιμένει στο ΟΧΙ η Κ��νσταντοπούλου: «Δεν είναι συμφωνία ο εκβιασμός»-Έστειλε επιστολή σε Τσίπρα

«Παραβιάζεται το Σύνταγμα και ολοκληρώνεται η εκτροπή»

«Ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσα ποτέ να ψηφίσω το νομοσχέδιο, ως πρώην υπεύθυνη του ΣΥΡΙΖΑ για τα θέματα της Δικαιοσύνης δεν θα μπορούσα να ψηφίσω, ως δικηγόρος δεν θα μπορούσα και ως Πρόεδρος της Βουλής δεν θα μπορούσα ποτέ να νομιμοποιήσω διαδικασίες που καθιστούν τη Βουλή διακοσμητική και τελικά θέτουν εκ ποδών την Δημοκρατία»» ξεκαθάρισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής.

«Το νομοσχέδιο αυτό είναι εξόφθαλμος εκβιασμός. Παραβιάζεται το Σύνταγμα και ολοκληρώνεται η εκτροπή» σημείωσε προσθέτοντας «Δεν είναι συμφωνία ο καταναγκασμός, ο εκβιασμός η ε��ιδίωξη υποταγής μιας δημοκρατικής χώρας στις επιταγές άλλων κυβερνήσεων».

Στη συνέχεια υπογράμμισε πως «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το περιεχόμενο αυτό του νομοσχεδίου, δεν είναι επιθυμία και βούληση αυτής της κυβέρνησης. Πρόκειται για απάνθρωπα μέτρα».

«Είναι πρόδηλο πως κάνεις στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, δεν προσυπογράφει τις διατάξεις γιατί η ΚΟ και στην προηγούμενη περίοδο είχε ρητά αντιταχθεί και αντιπαλέψει σθεναρά αυτό το ίδιο νομοθέτημα το οποίο με ειρωνικό τρόπο εισάγεται πανομοιότυπο και που με ανατριχιαστικό τρόπο επισπεύδεται για να βάλει ταφόπλακα στη δημοκρατία» ανέφερε.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου τόνισε με κάθε τρόπο πως «το μήνυμα που επιδιώκεται από τους δανειστές είναι ότι είναι ανώφελες οι δημοκρατικές διαδικασίες. Αυτό είναι έναν δηλητηριώδες μήνυμα για τις ευρωπαικές κοινωνίες που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να επιτρέψει να διαχυθεί».

«Επιχειρείται μέσα από εκβιασμό να ισοπεδωθεί η κυβέρνηση και οι κοινοβουλευτικές ομάδες που την στηρίζουν. Αυτό που μου ζητούν είναι αν μπορούσα να εξέδιδα και μία σφραγίδα «Βουλή των Ελλήνων» για να επικυρώνουν τα φιρμάνια τους», κατήγγειλε στη συνέχεια.

Σημειώνεται ότι η Πρόεδρος της Βουλής, έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τους ομολόγους της στα Κοινοβούλια της Ε.Ε., με αφορμή την παραβίαση, όπως εκτιμά, του Συντάγματος με την ψήφιση του δεύτερου προαπαιτούμενου νομοσχεδίου.

«Απέστειλα επιστολή στον Πρόεδρο της Δημο��ρατίας και στον Πρωθυπουργό πως υπό τις συνθήκες που εισάγεται το νομοσχέδιο δεν παραμένει καμία δυνατότητα τήρησης του Συντάγματος, άσκησης νομοθετικής λειτουργίας και κατά συνείδησης ψήφου του Βουλευτή», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Πρόσθεσε ότι «εξαναγκάζονται να εισαγάγουν το νομοθέτημα οι Υπουργοί και να υπερψηφίζουν Βουλευτές που επίσης αντιστρατεύονται το περιεχόμενό του. Όλα αυτά συμβαίνουν υπό την ευθεία απειλή άτακτης χρεοκοπίας και αποκαλύπτουν ότι στην πραγματικότητα με αυτό το νομοσχέδιο επιχειρείται η ολοκλήρωση μίας εκτροπής, καθώς περιέχει μία μείζονα παρέμβαση στην τρίτη ανεξάρτητη εξουσία, την Δικαιοσύνη».

«Έχω θεσμική υποχρέωση να αντιδράσω ως Πρόεδρος της Βουλής και να ζητήσω από τους ομολόγ��υς μου να αντιδράσουν και να πάρουν θέση απέναντι σ’ αυτή την εκτροπή» τόνισε.

βουλη 1.jpg

βουή 2.jpg

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top