Γιούνκερ: «Ο φόβος μας οδήγησε σε συμφωνία»

«Να μην νιώθουν ταπεινωμένοι οι Έλληνες»

Γιούνκερ: «Ο φόβος μας οδήγησε σε συμφωνία»

​Μπορεί να είχαμε καιρό να ακούσουμε τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζ. Κ. Γιούνκερ, μετά από την επίτευξη της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου, όμως αφού ξεκουράστηκε λίγο, αποφάσισε να βγει και πάλι μπροστά και να αρχίσει τις δηλώσεις.

Μιλώντας λοιπόν στη Le Soir, στην πρώτη του συνέντευξη μετά από τη συμφωνία, άνοιξε τα χαρτιά του για το τι ήταν αυτό που οδήγησε τις δύο πλευρές να έρθουν σε συμφωνία.

Όπως αποκάλυψε λοιπόν ο φόβος ήταν αυτός που οδήγησε σε συμφωνία.

«Έχουμε αποφύγει τα χειρότερα όχι επειδή ήταν εξαιρετικά σοφό, αλλά επειδή ήμασταν φοβισμένοι. Είναι ο φόβος που επέτρεψε να επιτευχθεί η συμφωνία με την Ελλάδα. Μετά τον φόβο, όμως, έρχεται πάντα η ανακούφιση», είπε ο κ. Γιούνκερ.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έστειλε μάλιστα και το μήνυμά του στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό, σημειώνοντας ότι δεν θα πρέπει να νιώθει ταπεινωμένος.

«Η Ελλάδα, δεν θα πρέπει να νιώθει ταπεινωμένη που προχώρησε σε μια τέτοια συμφωνία, καθώς, η Ευρωπαϊκή Ε��ιτροπή έκανε τα πάντα για να ελαχιστοποιήσει το βάρος της συμφωνίας και να απαλύνει τα πράγματα», είπε.

Δεν έκρυψε επίσης την ανησυχία του για το μέλλον, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά ολόκληρης της Ευρώπης, καθώς όπως είπε, στο θέμα της μετανάστευσης υπάρχει ρήξη της πραγματικής αλληλεγγύης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι υπάρχει «εθνική δυσαρέσκεια».

«Οι Ευρωπαίοι δεν αγαπούν την Ευρώπη. Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, που γεννήθηκε από τη βούληση των λαών, έχει καταστεί μια ελίτ, κάτι που εξηγεί το χάσμα μεταξύ της κοινής γνώμης και της ευρωπαϊκής δράσης», είπε ο κ. Γιούνκερ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top