Ομολογία Γεροβασίλη: «Αναπόφευκτη η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ»

CNBC: «Ο Τσίπρας ανασυντάσσει τις δυνάμεις του»

Ομολογία Γεροβασίλη: «Αναπόφευκτη η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ»

​«Αναπόφευκτη» χαρακτήρισε τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ο. Γεροβασίλη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha.

«Υπάρχουν δύο απόψεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, πιθανώς το διαζύγιο να είναι αναπόφευκτο, αλλά πρέπει να γίνει ευρύς διάλογος», παραδέχθηκε η Ολγα Γεροβασίλη, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha.

Η δήλωση της κας Γεροβασίλη έρχεται μία μέρα μετά από την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον των διαφωνούντων ο πρωθυπουργός, αποδεικνύοντας ότι ο Α. Τσίπρας είναι αποφασισμένος να κόψει τον Γόρδιο Δεσμό με όσους διαφωνούν με την κυβερνητική γραμμή.

Πάντως η Ο. Γεροβασίλη, προέβλεψε ότι η σημερινή ψηφοφορία θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη για την κυβέρνηση, τονίζοντας ότι δεν αποκλείεται η στήριξη σε αυτήν να είναι μεγαλύτερη.

Στο ερώτημα δεν αν θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε ότι οι εκλογές δεν είναι χρήσιμες στην παρούσα φάση και αυτό που προέχει είναι να επιστρέψει η χώρα στην κανονικότητα.

Πανούσης: «Δεν μπορεί να έχουμε τρικομματική κυβέρνηση»

Να κόψει τον Γόρδιο Δεσμό της εσωκομματικής αντιπολίτευσης κάλεσε και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούσης, μιλώντας στον Βήμα Fm.

«Δεν μπορεί να έχουμε τρικομματική κυβέρνηση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πανούσης, σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται για μια εκπεφρασμένη διαφωνία πάνω σε μια διάταξη, αλλά για μια «συγκροτημένη διαφορετική στρατηγική».

«Αφού είναι συγκροτημένο και λειτουργεί με άλλους κανόνες, από αυτούς, που έχει ο πρόεδρος του κόμματος, λειτουργεί ως άλλο κόμμα. Άρα έχουμε δύο κόμματα και συν οι ΑΝΕΛ τρία κόμματα. Αυτό δεν μπορεί να κρατήσει για πάρα πολύ κι όχι μόνο για κοινοβουλευτικούς λόγους ή για ηθικο-πολιτικούς λόγους, απλώς για λειτουργικούς. Τα προβλήματα αυτά λύνονται συνήθως με τον γόρδιο δεσμό, κόβεται, δεν λύνεται, διότι κάτι που μένει πολύ σαπίζει, δηλαδή η γάγγραινα είναι κάτι κακό στην πολιτική», είπε.

CNBC: Ο Τσίπρας ανασυντάσσει τις δυνάμεις του εν όψει της ψηφοφορίας

Με τα έντονα εσωκομματικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ ασχολείται και το CNBC, στρέφοντας την προσοχή στη σημερινή κρίσιμη ψηφοφορία του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων που θα ανοίξει τον δρόμο στο τρίτο Μνημόνιο.

Όπως αναφέρει το άρθρο του CNBC, οι διαρροές που υπήρξαν από το κυβερνών κόμμα κατά την πρώτη ψηφοφορία την περασμένη Τετάρτη, έφτασαν σχεδόν το ¼ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και έφεραν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ο συντάκτης μάλιστα του άρθρου υπογραμμίζει τις προσπάθειες του Α. Τσίπρα να υπεραμυνθεί της απόφασής του και της συμφωνίας που έφερε από τις Βρυξέλλες και εκτιμά ότι μετά από τη σημερινή ψηφοφορία, υπάρχουν προσδοκίες ότι οι διαπραγματεύσεις για το νέο πρόγραμμα θα μπορούσαν να αρχίσουν αποφασιστικά.

«Παρά τις διαμάχες και τις ανταρσίες σχετικά με τη συμφωνία, ο Τσίπρας μπορεί πλέον να είναι βέβαιος ότι η Ελλάδα έχει επιστρέψει σ�� μια σχετική κανονικότητα τις τελευταίες ημέρες, με τις ελληνικές τράπεζες να είναι πλέον ανοικτές ύστερα από τρεις εβδομάδες επιβολής των capital controls. Επίσης, η χρηματοδότηση – γέφυρα από τους πιστωτές πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος διάσωσης, βοήθησαν την Ελλάδα να προχωρήσει στην αποπληρωμή υποχρεώσεών της προς το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, ενώ επισημαίνεται ότι μεταξύ άλλων, θετική είναι και η κίνηση της Standard and Poor's να προχωρήσει σε αναβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας στο «CCC+» από το «CCC-», αναφέρει το άρθρο και αναφερόμενο στη σημερινή ψηφοφορία εκτιμά ότι «αν υπάρξουν περισσότερες διαρροές από το κυβερνών κόμμα, τότε ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να αναγκαστεί σε παραίτηση, με πιθανό το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών αργότερα μέσα στο έτος».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top