Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το «υπερεπείγον» του νομοσχεδίου για τα μέτρα

Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ τάχθηκαν κατά

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το «υπερεπείγον» του νομοσχεδίου για τα μέτρα

​Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η συζήτηση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει το δεύτερο πακέτο των προαπειτούμενων μέτρων της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου.

Υπέρ τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, ενώ καταψήφισαν ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ε. Τσακαλώτος, υπερασπίστηκε το αίτημα της κυβέρνησης να ψηφιστεί το νομοσχέδιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, τονίζοντας ότι η διαπραγμάτευση πρέπει να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ενώ διευκρίνισε ότι τα θέματα των αγροτών και των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων αφαιρέθηκαν από το νομοσχέδιο αυτό, όμως θα συμπεριληφθούν στη νέα συμφωνία.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να ψηφιστεί το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα για να ξεκινήσουμε την ερχόμενη Παρασκευή την διαπραγμάτευση. Οι ίδιοι οι θεσμοί είπαν ότι δεν είναι έτοιμοι τώρα. Αυτά τα προαπαιτούμενα που θα στείλουμε θα έχουν ένα χρονοδιάγραμμα έξι μηνών», είπε ο κ. Τσακαλώτος.

Ο εισηγητής της ΝΔ, Ν. Δένδιας από την πλευρά του είπε ότι «δεν θα διαφωνήσουμε γιατί νομοθετούμε υπό το κράτος της επείγουσας ανάγκης. Εμείς είμαστε εδώ να στηρίξουμε τη χώρα την ώρα της εθνικής ανάγκης, αλλά η κυβέρνηση να μην φέρνει νομοθέτηση επί του γονάτου», ενώ η εισηγήτρια της Χρυσής Αυγής, Δ. Σβερώνη τόνισε ότι «καλούμαστε να επικυρώσουμε και όχι να νομοθετήσουμε. Είναι ντροπή και όνειδος για την ελληνική κυβέρνηση, δεν συμφωνούμε με την διαδικασία».

«Δεν θα βάλουμε τη συντεχνία πάνω από την πατρίδα αλλά δεν είναι δυνατό να μην κάνουμε μία ολοκληρωμένη συζήτηση επί τόσων σημαντικών ζητημάτων που αφορούν την ποινική δικονομία», υπογράμμισε ο εισηγητής από το Ποτάμι Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου, ενώ ο Ν. Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ κάλεσε την κυβέρνηση «να αφήσετε τις μεγαλοστομίες περί σωτηρίας της χώρας και του λαού. Αυτούς που θέλετε να σώσετε είναι τους επιχειρηματικούς ομίλους. Καταδικάζεται το λαό στη χρεοκοπία. Είναι απαράδεκτη η διαδικασία με την οποία εμείς διαφωνούμε».

«Είναι προφανές ότι κανείς δεν αισθάνεται περήφανος, όλοι θα θέλαμε να αντισταθούμε αλλά σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται υπό πίεση», υποστήριξε ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Νίκος Μαυραγάνης και τέλος ο Α. Λοβέρδος από το ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε αλ��ιώς και να πούμε όχι, αλλά ντρέπομαι. Έλεος, η κυβέρνηση θα μπορούσε να φέρει νωρίτερα το νομοσχέδιο, δεν επέδειξε όμως την απαιτούμενη ευαισθησία για τόσο σημαντικά ζητήματα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top