«Όχι» από ΝΔ-Ποτάμι-ΠΑΣΟΚ σε πρόωρες εκλογές

Σε απαλλαγή από τα μνημόνια επιμένει το ΚΚΕ

«Όχι» από ΝΔ-Ποτάμι-ΠΑΣΟΚ σε πρόωρες εκλογές
Σε κοινή γραμμή πλεύσης ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ απορρίπτουν το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών μέχρι να σταθεροποιηθεί η χώρα και να ξεπεραστεί ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ.

Μπορούμε να απαλλαγούμε από τα μνημόνια υποστηρίζει από την πλευρά του το ΚΚΕ.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην ΕΡΤ απέρριψε και τις εκλογές και τα σενάρια περί κυβέρνησης ειδικού σκοπού υποστηρίζοντας πως αν ο πρωθυπουργός στήσει πρόωρες κάλπες η αιτία θα είναι τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ

"Ο Τσίπρας έχει πρόσφατη εκλογή, έχει το δημοψήφισμα, έφερε συμφωνία. Γιατί εκλογές και γιατί ειδικού σκοπού; Ποιος θα είναι ο σκοπός που αυτή η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να υλοποιήσει;" Διερωτήθηκε.

Προειδοποίησε μάλιστα ότι δεν έχουμε αποφύγει τον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ και κάλεσε τον πρωθυπουργό να διαψεύσει όσους λένε ότι εσκεμμένα δέχτηκε συμφωνία με τόσα μέτρα

"Καποιοι λένε μήπως έχει στο μυαλό του να μας βγάλει από το ευρώ; Δεν το πιστεύω αλλά πρέπει να το διαψεύσει ο ίδιος γιατί για βλάκα δεν τον έχω να δεχτεί τέτοια μέτρα".

Κατά των πρόωρων εκλογών τάχθηκε και ο Σταύρος Θεοδωράκης που κατέθεσε επτά προτάσεις στον Αλέξη Τσίπρα:

-ΟΧΙ ΕΚΛΟΓΕΣ
-ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
- ΟΧΙ ΜΟΝΟΜΕΡΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
-ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ
-ΑΠΛΕΤΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ
-ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΓΙΑ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
-ΑΛΛΑΓΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΠΟΝΟΥΣ 50 ΕΔΡΩΝ.

Αντίθετη με πρόωρες κάλπες και κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα ζήτησε και η Φώφη Γεννηματά που συναντήθηκε με τον Προκόπη Παυλόπουλο και τάχθηκε υπέρ της σύγκλησης του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών.

"Ο πρωθυπουργός να δεσμευτεί ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο εκλογών μπροστά μας αν δεν διασφαλίσουμε ότι με ασφάλεια η χώρα έχει ξεφύγει από το grexit και τις περιπέτειες" δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

"Μπορούμε να απαλλαγούμε από τα μνημόνια; Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας χωρίς ανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση; Το ΚΚΕ απαντά αποφασιστικά: Μπορούμε".

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top