Η Ζωή ξαναχτύπησε: Μίλησε για «στραγγαλισμό της δημοκρατικής λειτουργίας»

Ζήτησε «να αποτραπεί η ολοκλήρωση αυτού του ειδεχθούς σχεδίου»

«Ξαναχτύπησε» η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου με αιχμές κατά της κυβέρνησης κατά την εναρκτήρια ομιλία της στη 10η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού. Έκανε λόγο μάλιστα για «στραγγαλισμό της δημοκρατικής λειτουργίας».

Μιλώντας συγκεκριμένα προς τα μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού τα κάλεσε να ασχοληθούν «με την ακραία αδικία και με το πλήγμα κατά της Δημοκρατίας που συντελείται στην Ελλάδα», αλλά και να αναλάβουν ��ρωτοβουλίες «ώστε να αποτραπεί η ολοκλήρωση αυτού του ειδεχθούς σχεδίου που θέλει τους λαούς και τις κοινωνίες υποταγμένες σε σχέδια που δεν υπηρετούν την ευημερία τους, αλλά υπηρετούν οικονομικά, τραπεζικά, χρηματοοικονομικά και άλλα συμφέροντα».

Όσον αφορά «τον στραγγαλισμό της δημοκρατικής λειτουργίας», η κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε:

«Το Κοινοβούλιο καλείται από τα ξημερώματα της προηγούμενης Δευτέρας, από τις 13 Ιουλίου του 2015, να νομοθετεί καθ' υπαγόρευση της εκτελεστικής εξουσίας και μάλιστα της Συνόδου των ηγετών της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης. Από τις 13 Ιουνίου του 2015 αμφισβητείται η Δημοκρατία στη χώρα μας, αμφισβητείται το αυτεξούσιο του Κοινοβουλίου, αμφισβητείται η ελευθερία συνείδησης και έκφρασης των βουλευτών, αμφισβητείται η δυνατότητά τους να συζητήσουν τα νομοσχέδια τα οποία καλούνται να ψηφίσουν.

Έχουν τεθεί από τις 13 Ιουνίου δύο ασφυχτικές προθεσμίες, 15 Ιουλίου και 22 Ιουνίου, στις οποίες καλείται το Κοινοβούλιο να νομοθετήσει, στην πραγματικότητα χωρίς οι βουλευτές να μπορούν ούτε να συζητήσουν ούτε να μελετήσουν ούτε να ανταλλάξουν απόψεις. Και υποχρεώνεται μια κυβέρνηση η οποία ξεκάθαρα έχει δηλώσει ότι δεν συμφωνεί και αντιστρατεύεται αυτό το πρόγραμμα, να το φέρνει προς νομοθέτηση υπό την απειλή βίαιου θανάτου της κοινωνίας, υπό την απειλή υποβολής σε καθεστώς άτακτης χρεοκοπίας».

Όπως υπογράμμισε η κυρία Κωνσταντοπούλου, «όλα αυτά συμβαίνουν με εργαλείο το δημόσιο χρέος, όλα αυτά συμβαίνουν με όργανο εκτέλεσης τη συμμετοχή της Ελλάδας στη Νομισματική Ένωση και στο ευρώ. Είναι σημαντικό σε τέτοιες στιγμές να μιλούμε με ειλικρίνεια και είναι επίσης σημαντικό σε τέτοιες στιγμές να επιδεικνύεται εγρήγορση από όλους εκείνους τους παράγοντες που μπορούν να συνδράμουν προκειμένου να αποτραπεί μια χειρότερη ακόμα πληγή για τη Δημοκρατία».

Η 10η Γενική Συνέλευση, που φιλοξενείται στη Βουλή των Ελλήνων, άρχισε σήμερα το πρωί τις εργασίες της, οι οποίες θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 23 Ιουλίου. Στην εναρκτήρια πρωινή συνεδρίαση, χαιρετισμό απηύθυναν ο Υπουργός και ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς και Γιάννης Αμανατίδης, ο Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού, Μιχάλης Κόκκινος, ο Πρόεδρος της Πα.Δ.Ε.Ε., John Pandazopoulos, πρώην Βουλευτής της Πολιτείας Βικτώρια της Αυστραλίας, καθώς και βουλευτές που εκπροσώπησαν τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top