Παραίτηση του Ρούντι Ρινάλντι από την Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ

«Ιδεολογική, πολιτική και στρατηγική χρεοκοπία ο συμβιβασμός»

Την παραίτησή του από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε ο Ρούντι Ρινάλντι.

Όπως υποστηρίζει, «η χώρα μπήκε στην τροχιά της χρεοκοπίας και η κοινωνία θα ζήσει αβάστακτες καταστάσεις με το τρίτο Μνημόνιο που πιθανά δεν θα αποτρέψει το Grexit».

Ο Ρινάλντι του απορρίπτει επίσης τους ισχυρισμούς της ηγετικής ομάδας περί αναγκαίου και επώδυνου συμβιβασμού.

«Πρόκειται για ιδεολογική, πολιτική, στρατηγική χρεοκοπία της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτή είχε προδιαγραφεί για λογαριασμό του από την κυρίαρχη ομάδα, από το 2012 και μετά, με σταθμό τις εξαγγελίες της Θεσσαλονίκης και κατάληξη την 6μηνη κυβερνητική διαδρομή» σημειώνει.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο και για υποκατάσταση του κομματικού οργανισμού από τον κυρίαρχο μηχανισμό και τις γραφειοκρατικές πρακτικές του, ενώ συμπληρώνει για τον ίδιο «μηχανισμό ότι «το τελευταίο εξάμηνο έχει επιπλέον κρατικοποιηθεί».

Για την Πολιτική Γραμματεία κάνει λόγο για «αυτονόητες ευθύνες της» και την κατηγορεί ότι «έχει μετατραπεί σε αδρανοποιημένο και ακολουθητικό συνεργό της συντελούμενης κεντροαριστερής και τώρα μνημονιακής μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ».

«Η ζωή όμως συνεχίζεται, με ό,τι έχει και ό,τι της λείπει…» καταλήγει υπαινικτικά στη δήλωσή του.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top