Γεροβασίλη: Δεν είναι στα προαπαιτούμενα η φορολογία των αγροτών

«Η διαπραγμάτευση ξεκινάει μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων. Στόχος η 20η Αυγούστου»

Κατηγορηματική ως προς το ότι δεν υπάρχει στα προαπαιτούμενα που έχουν ζητήσει οι θεσμοί η αλλαγή του φορολογικού καθεστώτος για τους αγρότες, υπήρξε η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία έκανε λόγο για «παραφιλολογία».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε πως αμέσως μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων «θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς, με καταληκτική ημερομηνία την 20η Αυγούστου».

Η κα Γεροβασίλη διευκρίνισε πως στα μέτρα που έχουν ζητηθεί είναι:

1. Οι αλλαγές στον ΦΠΑ και το συνταξιοδοτικό, η διασφάλιση της πλήρους ανεξαρτησίας της ΕΛΣΤΑΤ και η πλήρης εφαρμογή των διατάξεων της Συνθήκης για την Σταθερότητα, τον Συντονισμό και την Διακυβέρνηση στο πλαίσιο της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, τα οποίο ψηφίστηκαν στις 15 Ιουλίου, εκτός του συνταξιοδοτικού «κατόπιν συμφωνίας με τους θεσμούς».

2. Η υιοθέτηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και η μεταφορά της οδηγίας για την στήριξη και την εξυγίανση των Τραπεζών, τα οποία «θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή στις 22 Ιουλίου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top