ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ το υπ. Προστασίας του Πολίτη την Βαλαβάνη: Κανείς δεν παρακολουθεί Έλληνες πολιτικούς

Διαβάστε την ανακοίνωση

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ το υπ. Προστασίας του Πολίτη την Βαλαβάνη: Κανείς δεν παρακολουθεί Έλληνες πολιτικούς

Κατηγορηματικά διέψευσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την πρώην αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, η οποία μιλώντας νωρίτερα, στο MEGA κατήγγειλε ότι όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ ανέλαβε καθήκοντα τον περασμένο Ιανουάριο, διαπιστώθηκε ότι ένα από τα λεγόμενα «βαλιτσάκια» της ΕΥΠ είχε χαθεί.

«Όφειλε να γνωρίζει ότι κανείς από το επίσημο Κράτος δεν παρακολουθεί Έλληνες πολιτικούς ή πολίτες για μη τρομοκρατικές ή εγκληματικές δραστηριότητες» σημειώνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε ανακοίνωσή του.

Ακόμα αναφερόμενη στο θέμα ανάληψης, από την 85χρονη μητέρα της, του ποσού των 200.000 ευρώ από τράπεζα παραμονές επιβολής του μέτρου της τραπεζικής αργίας, η κ. Βαλαβάνη ζήτησε να αρθεί το τηλεφωνικό της απόρρητο για να αποκαλυφθεί πότε μίλησε με τη μητέρα της και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «με ακούνε βαλιτσάκια από τότε που έγινα υπουργός».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

«Η κυρία Βαλαβάνη, ως υπουργός, όφειλε να γνωρίζει ότι κανείς από το επίσημο κράτος δεν παρακολουθεί Έλληνες πολιτικούς ή πολίτες για μη-τρομοκρατικές ή εγκληματικές δραστηριότητες. Όφειλε επίσης να γνωρίζει ότι τόσο ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, όσο και ο Διοικητής της Ε.Υ.Π. ενεργούν με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους και δεν αναμιγνύονται σε πολιτικά παιχνίδια εντυπώσεων.
Εάν παρά ταύτα και στο πλαίσιο οποιασδήποτε υπερασπιστικής γραμμής η κυρία Βαλαβάνη έχει στοιχεία υποκλοπής τηλεφωνικών της συνομιλιών ως υπουργού συνιστάται να απευθυνθεί στις αρμόδιες Ανεξάρτητες Αρχές (Ε.Ε.Τ.Τ., Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών κλπ.) προκειμένου να εξετασθούν οι καταγγελίες της».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top