To σχόλιο Βαρουφάκη για γκεμπελική προπαγάνδα και η απάντηση της «Ημερησίας»

Ποια περιστατικά παραθέτει η εφημερίδα για να υποστηρίξει τα περί σχεδίου για δραχμή

Κόντρα μεταξύ του Γιάνη Βαρουφάκη και της Ημερησίας ξέσπασε μετά από «τιτίβισμα» του πρώην ΥΠΟΙΚ.
Ο κ. Βαρουφάκης σχολίασε δημοσίευμα της εφημερίδας που έκανε λόγο για μυστικό σχέδιο για δραχμή, μιλώντας για «γκεμπελική προπαγάνδα».
«Ο μόνος τρόπος να ξεσκεπαστεί η μαύρη προπαγάνδα των ημερών είναι, επιμένω, μέσω της διάδοσής της. Ο Γκαίμπελς ζει!» έγραψε ο κ. Βαρουφάκης στο twitter.
ωαρρρ.jpg
Η εφημερίδα με νέο της κείμενο απάντησε ευθέως στον πρώην υπουργό με κείμενο που φέρει τον τίτλο «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί».
Η Ημερησία επικαλείται συναντήσεις του κ. Βαρουφάκη με κυβερνητικά και τραπεζικά στελέχη για το θέμα και θέτει μια σειρά ερωτήσεων προς τον υπουργό Οικονομικών.
«Είναι πολύ εύκολες οι "απαντήσεις" από το facebook ή το twitter όπως συνηθίζει να κάνει ο κ. Βαρουφάκης. Ωστόσο, καλύτερα θα ήταν να απαντά με τις πράξεις του και όχι με αφορισμούς. Γκαιμπελικές είναι οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν εκείνοι που έχουν κρυφά σχέδια την ίδια στιγμή που διαπραγματεύονται, δήθεν, την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας» τονίζει –μεταξύ άλλων- η καθημερινή εφημερίδα.
Ολόκ��ηρη η απάντηση της Ημερησίας:
«Μια οφειλόμενη απάντηση της «Η» στον κ. Βαρουφάκη και τα περί Γκαίμπελς: "Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί"
Με τον προσφιλή τρόπο του… tweet απαντά ο Γιάνης Βαρουφάκης στα δημοσιεύματα που τον εμπλέκουν σε ένα σχέδιο επιστροφής στη δραχμή. Απάντηση επιχειρεί να δώσει, λοιπόν και στο ρεπορτάζ της «Ημερησίας» το οποίο ανέφερε ότι ο πρώην υπουργός είχε σχεδιάσει πριν από τις εκλογές την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.
Αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης: «Ο μόνος τρόπος να ξεσκεπαστεί η μαύρη προπαγάνδα των ημερών είναι, επιμένω, μέσω της διάδοσής της. Ο Γκαίμπελς ζει!». Αυτό έγραψε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε ένα tweet που έκανε νωρίς το πρωί της Δευτέρας, κάνοντας παράλληλα retweet άρθρο της Ημερησίας, σύμφωνα με το οποίο υπήρχε μυστικό σχέδιο για επιστροφή στη δραχμή.
Να θυμίσουμε ότι στο φύλλο της «Ημερησίας του Σαββάτου» υπήρχε ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο ο κ. Βαρουφάκης είχε συναντηθεί και είχε εξομολογηθεί το σχέδιό του σε ανώτατο τραπεζικό παράγοντα σε κάποιο κατάστημα του Κολωνακίου. Παράλληλα, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι υπήρξε σύγκρουση του πρώην υπουργού με στελέχη που του εφιστούσαν την προσοχή για την πολιτική που ακολουθεί. Η σύγκρουση έγινε μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου και παρουσία του ίδιου του πρωθυπουργού.
Η «Η» απαντά στον κ. Βαρουφάκη ο οποίος τολμά να μιλήσει για Γκαίμπελς και για μαύρη προπαγάνδα, μέσω των εξής ερωτήσεων:
1. Είχε ή όχι συνάντηση με κορυφαίο σήμερα τραπεζικό παράγοντα πριν από τις εκλογές σε εστιατόριο του Κολωνακίου; Του είπε ή όχι ότι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ εφόσον εκλεγεί θα είναι η σύγκρουση με τους δανειστές, η μη πληρωμή των δόσεων και η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα; Θα πρέπει η «Ημερησία» να αποκαλύψει τον συνδαιτημόνα του κ. Βαρουφάκη ο οποίος έμεινε έκπληκτος όταν τα άκουγε όλα αυτά;
2. Ηταν ή όχι ο κ. Βαρουφάκης πρωταγωνιστής επεισοδίου μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου με κορυφαίο οικονομικό παράγοντα που του μίλησε μάλιστα απαξιωτικά παρά το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος παράγοντας τον προειδοποιούσε για το έγκλημα που συντελείται με την πολιτική της δημιουργικής ασάφειας; Πρέπει και σ' αυτή την περί��τωση να αποκαλύψει η «Η» τους παρόντες στο επεισόδιο αυτό;
Είναι πολύ εύκολες οι «απαντήσεις» από το facebook ή το twitter όπως συνηθίζει να κάνει ο κ. Βαρουφάκης. Το ίδιο έκανε άλλωστε και για το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή» που αναφερόταν και πάλι σε σχέδιο επιστροφής στη δραχμή. Ωστόσο, καλύτερα θα ήταν να απαντά με τις πράξεις του και όχι με αφορισμούς. Γκαιμπελικές είναι οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν εκείνοι που έχουν κρυφά σχέδια την ίδια στιγμή που διαπραγματεύονται, δήθεν, την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.
Ο κ. Βαρουφάκης, αντί να χάνει το χρόνο του στα social media, τις συνεντεύξεις, τους ακκισμούς και τις φωτογραφήσεις, καλό είναι να δώσει απαντήσεις για τους πέντε μήνες της τραγικής διαπραγμάτευσης που οδήγησαν τη χώρα ένα βήμα πριν την χρεοκοπία και σε ένα πολύ σκληρό μνημόνιο. Και να κάνει αυτοκριτική για τα λάθη του. Εκτός κι αν δεν ήταν «λάθη» αλλά μέρος του οργανωμένου σχεδίου για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί...».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top